ye-logo.v1.2

Олімпіада в Ріо: якою вона була для спортсменів із Хмельниччини

Спорт 2604
Дмитро Янчук (праворуч) разом із Тарасом Міщуком стали бронзовими призерами Оліміпади-2016
Дмитро Янчук (праворуч) разом із Тарасом Міщуком стали бронзовими призерами Оліміпади-2016. Фото: noc-ukr.org

У Ріо-де-Жанейро завершилися чергові літні Олімпійські ігри. Наступні пройдуть у 2020 році в Токіо.

Українська олімпійська збірна в Ріо-де-Жанейро, де сьогодні вночі відбулося урочисте закриття Олімпіади-2016, здобула 11 олімпійських нагород, 2 з яких найвищого ґатунку, 5 срібних та 4 бронзових. Серед призерів – двоє представників нашої області.

Першою з наших у Ріо стартувала фехтувальниця Аліна Комащук. Утім, в індивідуальних змаганнях на шаблях нетішинка в 1/8 фіналу програла своїй подрузі з Милолаєва Ользі Харлан, яка згодом виборола «бронзу». Комащук - 15 місце. Потім були важкоатлети Олександр Пелешенко (5 місце), Дмитро Чумак (6 місце) та Наталія Легонькова, яка в марафоні показала 87 результат. А вже згодом… знову Аліна Комащук. І для нетішинської фехтувальниці другий старт став «срібним». Аліна в командних змаганнях шаблісток, разом із Ольгою Харлан, Оленою Кравацькою та Оленою Вороніною, дійшла до фіналу, завдяки чому здобула першу нагороду для Хмельниччини на Олімпіаді.

Вдалою була й бразильська вода. Спочатку 20-річний Павло Алтхуов на каное на дистанції 1000 метрів посів 5 місце (можливо, після дискваліфікації одного з спортсменів, в якого допінг-прроба дала позитивний результат, стане четвертим), а згодом Інна Грищун у байдарці-двійці разом із одестикою Анастасією Тодоровою стала четвертою.

Не змогли втрутилися за нагороди і наші борчині. Аліна Махиня вибула на стадії 1/8 фіналу, а Алла Черкасова – в першій же сутичці. У підсумку вони 11-ті. А ось легкоатлетка Марина Бех із Хмельницького в секторі стрибків у довжину дійшла до фіналу, де ризикуючи зробила три заступи. Вікторія Ткачук із Нетішина в бігу на 400 метрів із бар’єрами дійшла до півфіналу та за підсумками змагань посіла 22 місце.

Веслувальниця Інна Грищун вдруге вийшла на бразильську воду в байдарках-четвірках на 500 метрів. І знову четверте місце.

Натомість другу нагороду до скарбнички Хмельниччини в Ріо приніс інший веслувальник – Дмитро Янчук. Він, разом із львів’янином Тарасом Міщуком, на 1000 метрів каное-двійки стали бронзовими призерами Олімпійських ігор.

Нагадаємо, на літній Олімпіада-2012, яка відбулася в Лондоні, честь Хмельниччини захищало шестеро спортсменів. І лише один – важкоатлет Олексій Торохтій, виборов медаль. До того ж, золоту.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую