ye-logo.v1.2

Педагоги, батьки і громадськість зібралися у Хмельницькому на перший освітній форум

Суспільство 2784
Освітній форум - майданчик для співпраці освітян, бізнесу і влади
Освітній форум - майданчик для співпраці освітян, бізнесу і влади. Фото: автора

Спільно мають напрацювати зміни в системі освіти міста.

 У Хмельницькому 22 жовтня стартував перший освітній форум, завдання якого сформувати ключові питання розвитку освітньої системи міста на 2017-2021 роки. На форум зібрались вчителі, батьки, керівники освітніх закладів, управлінці, експерти, громадськість.

Як зазначив міський голова Олександр Симчишин, з початку року місцева влада задекларувала бажання робити зміни в освіті. Ці зміни мають продукувати не лише чиновники, а спільно освітяни, батьки й управлінці.

«Думка вчителів, їхні ідеї та пропозиції на фініші мають утворити програму розвитку освіти на 2017-2021 рік. У формі мозкового штурму в різних середовищах сьогодні попрацюють над скелетом програми. Далі через днів 10 вона буде опублікована на сайті міської ради, потім її затверджуватимуть виконком і сесія», - сказав Олександр Симчишин.

На форумі обговорюють основні напрями удосконалення системи, впровадження нових форм і технологій науково-освітньої діяльності. Форум має започаткувати справжній суспільний діалог та визначити цілі, принципи та засоби швидкої та успішної модернізації освітньої сфери міста.

Учасники форуму працюють за круглими столами, для обговорення запропоновано 5 тем: дошкільна освіта, загальна середня освіта, позашкільна освіта, оздоровлення дітей та їхній відпочинок, виховання учнів.

Нагадаємо, раніше у Хмельницькому провели батьківський форум, де намагалися вирішити найболючіші питання освіти – батьківські внески та репетиторство.

Відкрив форум міський голова

Учасники працюють за круглими столами

Головний освітянин міста Роман Миколаїв розповів про стан справ

Учасники працюють за методом мозкового штурму

На форумі мають сформувати ключові питання розвитку освіти міста

Управлінці теж долучилися до обговорення проблем освіти

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую