ye-logo.v1.2

Хмельничан запрошують на моно-виставу про сучасного українського мага і чаклуна

Афіша 1504
2007 року вистава зайняла перше місце на Міжнародному театральному фестивалі ляльок «Різдвяна містерія», м. Луцьк
2007 року вистава зайняла перше місце на Міжнародному театральному фестивалі ляльок «Різдвяна містерія», м. Луцьк. Фото: kut.in.ua

У хмельницькому міському моно-театрі «Кут» відбудеться вистава за книгою Лева Силенка «Мага Віра».

10 листопада о 19:00 народний артист України Володимир Смотритель представить моно-містерію «Магія душі».

Головний герой п’єси − сучасний волхв, маг і чаклун. Потрапивши у загадковий світ звуків і вібрацій людської душі, він розкриває сутність живого організму, яким є Всесвіт. Чаклун проголошує, що людська душа народжується у чотирьох симфоніях природи. І тільки вона здатна розкрити усю чарівність і загадковість нашого буття.

В основі сценарію − «Мага Віра» − фундаментальна праця українського філософа Лева Силенка, який у 1953 році виїхав до Америки. Тому книгу видав 1979 року у Нью-Йорку.

Лев Силенко виступав за утвердження серед українців Рідної Української Національної Віри (РУНВіри). А в 1966 році навіть організував і очолив релігійну організацію «Об'єднання Синів і Дочок України РУНВіри». Тому ця книга певною мірою є й науковим підгрунтям його вчення.

З поміж іншого «Мага Віра» пройнята шанобою до орача і хлібороба — людини, що годує світ. Це книга-хроніка життя українського народу протягом семи тисяч років його розвитку.

Ідею того, що було написано на 1427-ми сторінках, спробує передати на сцені Володимир Смотритель. Як він це зробить, хмельничани зможуть побачити вже наступного вівторка, за адресою вул. Проскурівського Підпілля, 34.

Квитки можна придбати у касі театру з 10:00 до 19:00.
Тел: 65-40-76
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую