ye-logo.v1.2

Водія хмельницького автобуса, який не взяв учасника бойових дій, оштрафують - Укртрансбезпека

Суспільство 6130
Чоловіка не впустили в автобус з пільговим квитком
Чоловіка не впустили в автобус з пільговим квитком. Фото: з архіву

У таких випадках потерпілим треба написати скаргу якомога швидше.

 На водія маршрутки «Кам’янець-Подільський – Хмельницький», який відмовив у перевезенні учаснику бойових дій, чекає штраф. Як розповіли в управлінні «Укртрансбезпеки», подібні випадки на Хмельниччині – не рідкість, тому потерпілим треба одразу ж писати скаргу.

Про те, що водій не взяв учасника АТО, повідомила Вікторія Вербіцька. Вона сказала, що чоловік повертався з військового госпіталю і придбав пільговий квиток, але його не впустили в маршрутний автобус.

«У разі відмови у пільговому перевезенні складається адміністративний протокол на водія і на власника транспортного засобу. Обоє мають сплатити по 170 гривень штрафу. Але для цього треба, щоб людина до нас прийшла і написала скаргу. Тоді інспектори знаходять маршрут, водія і можуть притягнути його до відповідальності», - пояснює старший державний інспектор відділу державного контролю та нагляду за безпекою на транспорті управління "Укртрансбезпеки" у Хмельницькій області Олег Вакалюк.

З його слів, подібні скарги є щотижня, частіше відмовляють у проїзді пільговикам у міських маршрутках. Не хочуть везти різні категорії пільковиків: ні дітей з інвалідністю, ні учасників АТО. У міжміських автобусах такі випадки трапляються рідше. Однак у Хмельницькому водії можуть відмовляти у проїзді, посилаючись на рішення сесії міської ради, якщо вже зайнято два пільгових місця.

При незаконній відмові пільговикам радять одразу ж, не відкладаючи, звертатися в управління «Укртрансбезпеки». Тоді інспектори зможуть швидше знайти порушника.

Управління "Укртрансбезпеки" у Хмельницькій області розташоване за адресою: Хмельницький, вулиця Соборна 75, телефон 65-27-10.

Нагадаємо днями в Кам’янці-Подільському звільнили водія маршрутки, який нагрубіянив учаснику бойових дій і вигнав з авто жінку, яка за нього заступилася.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую