ye-logo.v1.2

У Хмельницькому вартість квитків на приміський транспорт зросла на 25%

Суспільство 4725
Пасажири скаржаться, але платять більше, бо мусять їхати
Пасажири скаржаться, але платять більше, бо мусять їхати . Фото: автора

Про це повідомили наші читачі, а в міських автовокзалах інформацію підтвердили.

«Відсьогодні проїзд у приміських автобусах зріс на 25%. Водії жодних рішень не показують і квитків не дають. Хамство при цьому і дискомфорт не змінився» – написав Руслан

За поясненнями ми звернулися до Хмельницьктрансу.

«Усі маршрути обслуговують приватні підприємці і ми не маємо до цього жодного відношення. Тим більше, що Кабмін ще у 2015 році ввів мораторій для облдержадміністрацій і міськрад на регулювання тарифів на пасажирські перевезення. Збільшити вартість перевезень – це рішення самих перевізників» – пояснив Сергій Говоровський, керівник профспілки ВАТ «Хмельницьктранс».

Так і невідомо, чому перевізники підвищили вартість квитків, та вже сьогодні люди платили за проїзд на 25% більше.

16-річний Анатолій з Чорного Острова щодня їздить на навчання до Хмельницького. Покищо хлопець платив як зазвичай – 10 грн. Але якщо ціну збільшать, то платитиме 12,5 грн. Каже, що це небагато, але все-одно неприємно.

 

Збільшення тарифів по-різному відобразиться на гаманцях пасажирів.

А от Дмитро, з села Жучківці, за дорогу заплатив на 7 грн. більше, ніж зазвичай.

«Я просто давно вже їздив до Хмельницького, а сьогодні сідаю – 27 грн. Я трохи в шоці був. Але що я зроблю? Їхати все-додно потрібно» – скаржиться чоловік.

Пільговикам також збільшили ціну на проїзд. Пані Ніна проживає недалеко від обласного центру і за дорогу платить копійки. За пенсійним посвідченням квиток додому їй обходився у 47 копійок. А сьогодні жінка заплатила вже 60 копійок. Та пані Ніна обурюється іншим.

Жінка не задоволена підвищенням тарифів, але каже, що добре хоч живе недалеко.

«Нам, пенсіонерам, коли їдемо по посвідченню звідси, дають тільки 8 квитків. Більше не дають. Що, тільки 8 пенсіонерів їде? А з сьогоднішнього дня збільшили ціну на 13 копійок. Це якщо додому їхати. А якщо з села, то мусимо платити всю суму – 4,15 грн., – розповіла пенсіонерка – Це добре, що ми недалеко живемо, бо якійсь жінці то на 2 грн. проїзд підвищили».

У Хмельницьктрансі також розповіли, що покищо ціну на проїзд перевізники збільшили лише у Хмельницькому районі.

Люди це підтверджують, бо ті, хто їде далі, платили таку ж ціну, як і до сьогодні.

Але, наприклад, Роман, який проживає в смт Наркевичі Волочиського району, каже, що вчора водій автобусу, яким він їздить, попередив про те, що вартість квитків зросте.

«У Хмельницькому я працюю і їжджу з дому щодня. Раніше квиток коштував 17 грн, а зараз напевно вже по 20-22 буде. Цікаво просто, чому вони підвищили ціну на проїд, бо бензин і газ, на чому вони там їздять, не подорожчали взагалі» – поділився чоловік.

Його попутниця, Олеся, теж не в захваті від такої перспективи.

«Хотілося б, щоб водії не хамили, віталися нормально, зупинялися на вимогу пасажирів, бо ж всяке може бути, правильно? Щоб автобус був чистий, наприклад, штори не зашмаркані, не брудні… Ось тоді я згодна платити більше, але не зараз і не на стільки» – обурюється жінка.

Водії спілкуються не охоче, та кажуть, що у них проблем з перевезеннями не виникало. Люди не задоволені звісно, особливо ті, хто живе далі, але платять усі, бо мусять їхати.

 

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую