ye-logo.v1.2

З презентацією нового роману до Хмельницького і Кам’янця-Подільського приїдуть Брати Капранови

Афіша 2155
Вхід на презентації вільний
Вхід на презентації вільний. Фото: UaModna

На зустрічі з письменниками запрошують 7 і 8 грудня.

Відомі українські письменники та видавці Брати Капранови презентують на Хмельниччині новий історичний роман «Забудь-річка».

Це історія про трьох молодих людей, які завдяки гримасі долі потрапляють на війну під одним іменем – Степан Шагута.

«Комсомолець воює у дивізії ″Галичина″, син офіцера УНР – у Червоній армії, а польський жовнір – в УПА. За багато років по тому випадково зустрічаються двоє їхніх нащадків і між ними спалахує кохання. Герої ведуть родинне історичне розслідування трьох доль, які переплуталися і стали фактично однією потрійною долею – долею українця на Другій світовій війні. Назва роману походить від старого язичницького символу – Забудь-річки, що розділяє світ живих та світ мертвих. Саме така Забудь-річка протікає між поколіннями в кожній українській родині» – поділилися письменники.

У Хмельницькому презентація відбудеться 7 грудня о 15:00 в обласній універсальній науковій бібліотеці (вул. Героїв Майдану, 28).

А у Кам'янці-Подільському, 8 грудня, відбудеться одразу дві презентації:

  • об 11:30 – в Центральному корпусі КПУ ім. І. Огієнка (конференц-зал, вул. І. Огієнка, 61);
  • і о 14:00 – в Центральній міській бібліотеці ім. Л. Солухи (вул. Князів Коріатовичів, 3).

Під час презентацій можна буде не лише поспілкуватися з письменниками, сфотографуватися з ними і взяти автограф, а й придбати роман «Забудь-річка» та інші книги Капранових.

Вхід для усіх охочих вільний.

«Забудь-річку» вже прочитав український журналіст і критик Юрій Макаров. Зважаючи на те, що головними героями є молода жінка-юристка із прихованим шармом і зрілий чоловік-помічник капітана далекого плавання, журналіст зізнався, що очікував сюжету з палким, геть не платонічним коханням, притаманного жанрам жіночих романів.

«Виявилося, що за цією нібито легковажною диспозицією ховається не просто зіткнення двох доль, а двох світів, точніше, двох Україн, кожна зі своїм історичним досвідом, але спільними травмами і втратами. Інтрига, закручена на початку розлогого тексту, не відпускає до самого кінця роману» – написав Юрій Макаров.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую