ye-logo.v1.2

У Хмельницькому з нагоди 500-річчя Реформації аматорський театр зіграв «Снігову королеву» для більше тисячі дітей

Суспільство 4967
"Снігову королеву" подивилися в Хмельницькому сотні дітей
"Снігову королеву" подивилися в Хмельницькому сотні дітей. Фото: автора

Зал театру не вмістив одразу всіх глядачів, довелося показувати виставу двічі.

 У театрі імені М.Старицького сьогодні, 21 січня, більше тисячі дітей подивилися різдвяну виставу «Снігова королева». Благодійний показ відбувся в Хмельницькому у рамках відзначення 500-річчя Реформації в Україні.

Як пояснюють організатори, спеціально на виставу приїхали діти з інтернатів, діти учасників АТО, з багатодітних сімей, будинків сімейного типу, з малозабезпечених родин. Для глядачів актори мали донести справжню ідею казки Ганса Крістіана Андерсена, адже вона має біблійну основу. 

«Це вистава на основі твору Ганса Крістіана Андерсена, фактично, вона найбільш близька до оригіналу, тому що в радянські часи вирізали з неї все християнське. В оригіналі Герда читає псалми і молиться до Бога, читає «Отче наш». У виставу вплетена різдвяна історія. Хочемо, щоб діти отримали задоволення і могли ще раз почути в казковому вигляді історію про народження Ісуса Христа», - пояснює пастор, секретар Духовної ради м. Хмельницького Ростислав Кудін.

Виставу мусили показувати двічі, бо зал не вмістив усіх охочих

Як він розповідає, актори, які виступають на сцені, - аматори, люди з церкви «Зоря Життя». Допомогла поставити виставу дівчина-переселенка зі Сходу, яка має відповідну освіту. Відбувається захід в рамках святкування року Реформації. Ще у 1517 році у Віттенберзі Мартін Лютер оприлюднив свої історичні 95 Тез, спрямовані проти торгівлі індульгенціями.

Кай і Герда отримали подарунки від бабусі

«Тоді почався потужний духовний і суспільно-політичний рух, який сильно вплинув на Європу того часу, а згодом і всього світу. Пішов рух в освіті, медицині, праві. Він вплинув на багато сфер. Тому відзначення його дуже важливе, адже багато країн, які збудовані на принципах протестантської етики, демократі, права, стали успішними. Ми бачимо, що це важливо і в Україні, добре, що Президент зробив такий крок і підписав Указ «Про відзначення в Україні 500-річчя Реформації», в той час, як в деяких інших країнах течії мають утиски», - говорить Ростислав Кудін.

Снігова королева забрала хлопчика собі

За його словами, це чудова можливість проінформувати людей, що таке Реформація, щоб вони не мали упередженого ставлення, що це «якісь сектанти чи ще хтось». Відзначення річниці Реформації передбачає цього року ще низку заходів, серед яких лекції, уроки в школах, круглі столи, показ фільмів.

Герда, шукаючи брата, забрела в дивний сад


Садівниця зробила так, що дівчинка забула рідних

Герді допомогли принц і принцеса

Олень повіз дівчину до брата

Сніговики смішили публіку постійно

Снігова королева наказала схопити дівчинку

Герда зачитала молитву і Кай став таким як був, а Снігова королева розтанула

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую