ye-logo.v1.2

Кримінальне провадження проти Крайтора закрили. Генпрокуратура перевірить, чи правомірно

Євромайдан 5210
Віктору Крайтору було повідомлено про підозру у вчиненні злочинів передбачених ч3. Ст424, ч3 ст365 ККУ
Віктору Крайтору було повідомлено про підозру у вчиненні злочинів передбачених ч3. Ст424, ч3 ст365 ККУ. Фото: Колаж автора

У Департаменті спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України повідомили, чи змінилося щось у розслідуванні справи щодо подій під стінами СБУ у Хмельницькому 19 лютого 2014 року.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно подій, що сталися під стінами УСБУ Хмельницької області, Хмельницька прокуратура з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері розпочала 19 лютого 2014 за ознаками злочину, передбаченого ч3. Ст 424 Кримінального кодексу України (ККУ) (Застосування нестатутних заходів впливу щодо підлеглого або перевищення дисциплінарної влади, вчинені із застосуванням зброї, якщо вони спричинили тяжкі наслідки, - караються позбавленням волі на строк від п'яти до десяти років).

За інформацією Департаменту спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України, 27 лютого 2014 начальнику УСБУ в Хмельницькій області Віктору Крайтору було повідомлено про підозру у вчиненні злочинів передбачених ч3. Ст424, ч3 ст365 ККУ (Перевищення влади або службових повноважень, тобто умисне вчинення службовою особою дій, які явно виходять за межі наданих їй прав чи повноважень, якщо вони спричинили тяжкі наслідки,- караються позбавленням волі на строк від семи до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років).

Далі, військова прокуратура Західного регіону України (ЗРУ – авт.) розпочала 14 травня 2014 року досудове розслідування за фактом скоєння злочину передбаченого ч2 ст 425 ККУ (Недбале ставлення військової службової особи до служби, якщо воно спричинило тяжкі наслідки, – карається позбавленням волі на строк від трьох до семи років).

Та, як повідомили сайту «Є» у Генпрокуратурі, 20 березня 2015 року прокурором військової прокуратура ЗРУ прийнято постанову про закриття кримінального провадження щодо підозрюваного з підстав, передбачених ч1 ст 284 КПК України (Кримінальне провадження закривається в разі, якщо: встановлена відсутність події кримінального правопорушення; встановлена відсутність в діянні складу кримінального правопорушення; не встановлені достатні докази для доведення винуватості особи в суді і вичерпані можливості їх отримати; і т.д.). Щоправда, який саме пункт із перерахованих став причиною закриття кримінального провадження, невідомо.

«Рішення про закриття кримінального провадження буде перевірено прокурором Департаменту спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України під час здійснення нагляду за дотриманням законів під час проведення досудового розслідування», – повідомили у Департаменті спецрозслідувань Генпрокуратури.

Також у відомстві повідомили, що «на теперішній час у ході досудового розслідування кримінального провадження осіб, які здійснили постріли, унаслідок яких двоє осіб загинули, а іншим громадянам заподіяно тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості, не встановлено. Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває».

Нагадаємо, в ці дні минає три роки з дня трагічних подій, які сталися у Хмельницькому під стінами СБУ, та у столиці на вулиці Інститутській.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую