ye-logo.v1.2

Суд над прокурорами у Хмельницькому: чому затягується підготовче засідання?

Кримінал 4740
На лаві підсудних - тернопільські прокурори
На лаві підсудних - тернопільські прокурори. Фото: автора

Справу по суті досі не почали розглядати.

Чотирьох працівників органів прокуратури Тернопільської області й адвоката обвинувачують в одержанні близько 12 тисяч доларів хабара. Справу мають розглядати у Хмельницькому, однак підготовче засідання вже вкотре переносять через неявку захисників.

Адвокати підсудних вже подали близько 10 скарг на органи досудового слідства. Захист переконаний, що справа не може бути розглянута судом, оскільки слідство велося з численними порушеннями. Сьогодні, 20 лютого, під час засідання суду, сторони мали надати деякі документи, однак знову не всі адвокати прийшли. Зокрема як виявилось, захворів захисник Андрій Матвіяс.

За словами прокурора, який представляє сторону обвинувачення, хоч неявка захисників і схожа на затягування справи, однак це не той випадок, адже жодній стороні це не вигідно.

Долю екс-прокурорів вирішує суддя Трембач Олександр Леонiдович

«Всі сторони зацікавлені в тому, щоб розпочався розгляд. Захворів адвокат. Якби це один захисник, то було б простіше. Тут же 5 підсудних, багато захисників: усіх важко зібрати. Навіть дату суду важко визначити», - пояснив прокурор групи прокурорів Василь Кричун, який представляє обвинувачення.

Не всі захисники з'явилися на засідання

За його словами, подані захистом скарги здебільшого стосуються неточностей. Жодне з цих порушень не тягнуть порушення конституційних справ і не стануть підставою для визнання доказів неналежно здобутими.

«Скарги – це закономірно, вони розглядатимуться судом. Але не думаю, що вони вплинуть на хід розгляду», - додає Василь Кричун.

Сторону обвинувачення представляє Василь Кричун

Нагадаємо, серед обвинувачених: заступник прокурора Тернопільської області Іван Антюк, керівник Тернопільської місцевої прокуратури Віталій Сідоров, його перший заступник Володимир Соколишин , прокурор Тернопільської місцевої прокуратури Павло Хоменко та адвокат Ростислав Молень. Прокурорів із займаних посад звільнили.

Без адвоката порушується право підсудних на захист

Підготовче засідання перенесли на 6 березня. Активісти з Хмельницького і Тернополя, які обіцяли ретельно стежити за справою, чомусь обіцянки не дотрималися. Сьогодні на засідання прийшло лише кілька представників громадськості.

В обвинувачених по кілька адвокатів

Адвокат, який захворів, передав через підзахисного документи

 

Засідання перенесли на березень

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую