ye-logo.v1.2

У Хмельницькому встановили меморіальні дошки трьом загиблим бійцям АТО

Суспільство 4883
Меморіальні дошки встановили на фасаді ВПУ №4
Меморіальні дошки встановили на фасаді ВПУ №4. Фото: автора

З'явились дошки на фасаді одного із хмельницьких училищ.

Сьогодні, 4 серпня, у Хмельницькому відкрили три меморіальні дошки трьом військовослужбовцям, які у різний період виконували завдання на Сході країни. Встановили пам'ятні знаки на фасаді Вищого професійного училища №4, що на вулиці Інститутській. Бійці Руслан Ліщук, Дмитро Миколайчук та Микола Грабарчук були випускниками закладу.

«Сьогодні ми вшановуємо світлу пам'ять наших героїв – випускників училища, які загинули на Сході країни захищаючи територіальну цілісність держави. У 2014 році загинув Руслан Ліщук, який є почесним громадянином Хмельницького, у 2015 році - Дмитро Миколайчук, а 2017 році - Микола Грабарчук", - розповідає директор ВПУ №4 Сергій Михайлов.

За його словами, хлопці три роки навчались у ВПУ №4, добре навчались, займали на конкурсах фахової майстерності призові місця. Керівник каже, що пишається випускниками, адже вони вирішили захищати свою державу у найскрутніші моменти її історії.

На відкриття дошок прийшли рідні бійців, які були ініціаторами встановлення дошок, посадовці, військові побратими, учні та педагоги навчального закладу. Світлу пам'ять захисиків вшанували хвилиною мовчання.

Нагадаємо, що хмельничанин Руслан Ліщук був старшим стрільцем у 128-ій гірсько-піхотній бригаді. Помер у Львівському шпиталі від поранень, отриманих під час мінометного обстрілу поблизу Дебальцевого. Сталося це 28 жовтня 2014 року.

Дмитро Миколайчук родом із села Ломачинці Віньковецького району. Хлопець був стрільцем у Херсонському окремому батальйоні. Загинув 24 січня 2015 року під час обстрілу градами блокпосту Нацгвардії. Сталося це на підступах до Маріуполя, в селищі Виноградному.

Микола Грабарчук народився і проживав в селі Печеське Красилівського району. Солдат виконував завдання у складі 14-ої окремої механізованої бригади. Загинув 16 березня 2017 року внаслідок мінометного обстрілу опорного пункту поблизу села Лобачеве, що на Луганщині. 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую