ye-logo.v1.2

Комбат з Шепетівщини став «Народним героєм України» - посмертно

Суспільство 3958
Ігорю Ляшенку було 34 роки
Ігорю Ляшенку було 34 роки. Фото: з архіву

Церемонія нагородження пройшла в Рівному.

Полковника Ігоря Ляшенко посмертно нагородили орденом «Народний герой України». Церемонія нагородження недержавним орденом, який був запроваджений в 2015 році за ініціативою колекціонера антикваріату та волонтера Андрія Боєчка та ювеліра Дмитра Щербакова, пройшла в Рівному.

Орден був вручений рідним Ігоря Ляшенка, який 19 червня 2014 року загинув поблизу села Ямпіль Донецької області. Командир механізованого батальйону 24 ОМБ оперативного командування «Північ» Сухопутних військ Збройних сил України, переміщуючись між пунктами управління, потрапив у засідку. Вступивши у бій, батальйон знищив нападників. «Командир одним з перших став на захист своїх побратимів і особисто знищив декількох бойовиків, що перебували у засідці, однак внаслідок значних кульових поранень військовослужбовець Ігор Ляшенко загинув, не побачивши завершення бою», - йдеться у дописі на сторінці «Народного Герою України». Нагадаємо, у Шепетівці на фасаді загальноосвітньої школи №3, де навчався Герой, в 2015 році встановили пам’ятний знак.

Окрім Ігоря Ляшенка, орденом «Народний герой України» посмертно також Степана Воробця, командира розвідувальної роти штабного батальйону 24 ОМБ оперативного командування «Північ» Сухопутних військ ЗСУ.

Відзначимо, що в 2016 році церемонія нагородження недержавним орденом проходила в Хмельницькому.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую