ye-logo.v1.2

Мистецтво краси у знаках

Культура 1820

Нещодавно в Хмельницькому обласному художньому музеї відкрилася Всеукраїнська студентська бієнале ілюстрації та знака 2008 і персональна

Свої твори представляли студенти Київського державного інституту мистецтва і дизайну імені Бойчука, а також Хмельницького Національного університету. Організаторами й засновниками (так би мовити, “хрещеними батьками”) студентської бієнале є досвідчені педагоги, члени національної Спілки художників України Володимир Грищенко та Олександр Мікула. Мета заходу – довести публіці, що наші юні художники-дизайнери є висококваліфікованими спеціалістами та можуть гідно конкурувати з досвідченими митцями. Показати, що дизайнерські графічні твори – це не просто знаки та символіка, а справжнє мистецтво з витонченим розкладенням плям, акцентів, діагоналей. Незалежно від теми кожної окремої роботи чи індивідуальностей особистостей, вся виставка скидається на розкадровку одного-єдиного фільму.
“21 рік моєї графічної діяльності покладено на створення товарних знаків і логотипів, - каже художник Олександр Мікула. – Це непроста справа. Адже для того, щоб розробити знак, потрібно багато часу. Наприклад, коли я працював над створенням логотипу для однієї пивної марки, мені довелося сидіти два місяці на пивзаводі, вивчаючи виробництво та склад продукту. Не знаючи технології виготовлення продукту, створити знак нереально”.
Студентська бієнале ілюстрації та знака цікаве як для тих, хто здатен “відчитати” весь її метафорично-символічний ряд, так і для тих, хто його не розуміє, сприймаючи лише мелодику екзотичної форми. Саме в цьому полягає джерело постійного зацікавлення мистецтвом знака, хоча його світ нагадує чарівну музичну скриньку, чий віртуозно сконструйований механізм захоплює із першого погляду. Подібно до того, як природа, суспільство і люди через систему знаків та символів організовуються у цілісну систему, так і пластичні образи, символічні зображення, фігури, цифри й слова створюють цілісний світ, який живе, відчуває, мислить і переживає.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую