ye-logo.v1.2

У Хмельницькому на Проскурівській з'явиться новий стріт-арт

Культура 3845
Фото: автора та Андрія Зоіна

Малюнок прикрасить будівлю першої музичної школи.

Активісти фестивалю «Республіки», які намалювали на багатоповерхівці на Інститутській дівчинку з кульками, планують подарувати нашому місту ще один вуличний малюнок. Цього разу він має з'явитися у самісінькому центрі — на вулиці Проскурівській, 18, на будівлі музичної школи №1. Тема малюнку буде відповідна — стилізований орган, за яким сидить музикант у фраку та циліндрі.
«Ми хочемо зробити подарунок музичній школі на 80-річчя, яке вона святкує у квітні», - розповідає директор фестивалю «Республіка» Андрій Зоін.
У музичній школі повністю підтримують ідею громадських активістів.
«На цій стіні хулігани постійно які написи роблять. Ми вже перестали їх затирати, оскільки одразу ж з'являються нові», - розповідає директор Хмельницької дитячої музичної школи № 1 ім. М. Мозгового Микола Бухта.

Так стіна музичної школи виглядає зараз.
За його словами, ескіз схвалили в обласному та міському управліннях культури, залишилося отримати один формальний дозвіл.
«Запевнили, що з цим проблем не буде. Малюнок відповідає духу нашого закладу. До того ж тут немає жодних втручань в архітектуру — цей будинок перебудували ще за радянських часів. На місці, де має бути малюнок, була арка між двома будинками, які з'єднали в один», - розповідає Микола Йосипович.
Нагадаємо, що активісти «Республіки» планують навесні створити ще один гігантський стріт-арт на вулиці Інститутській.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую