ye-logo.v1.2

І тільки музика одна

Культура 1755

Вже сорок років поспіль «диригує» Хмельницьким обласним відділенням Національної всеукраїнської музичної спілки композитор Михайло Люш

Музика і спорт – ці захоплення для душі та тіла «творили» нашого земляка.
І нині, окрім баяну, фортепіано та нот, Михайло Петрович полюбляє відпочинок на природі – риболовлю, збирання грибів, залюбки працює на дачі. Родом він із мальовничої сільської місцевості на Поділлі – Вовковинець Деражнянського району.
«Я виріс у атмосфері розквіту аматорського мистецтва і з дитинства мріяв стати тільки музикантом, і ніким іншим, - ділиться Михайло Люшня. – Починав свій творчий шлях з музичного гуртка у районному будинку культури».
А сьогодні вже із висоти свого досвіду допомагає дитячим колективам Хмельницького району та ярмолинецькому фольклорному ансамблю «Кудрявчик». Як сказав сам пан Люшня, його гордість і творче досягнення – ансамбль музики та пісні «Ретро», що створений при міському культурно-мистецькому центрі «Ветеран». Незважаючи на свої «шістнадцять», артисти багато виступають на мистецьких заходах, у різних організаціях Хмельницького. Михайло Петрович у цьому колективі і художній керівник, і композитор, і поет-пісняр.
Фестивальна та конкурсна «географія» Михайла Петровича за життя простяглася аж за океан на острів Куба, а також до Іспанії, Польщі, Болгарії.
«Стільки ще хочеться зробити! – каже Михайло Петрович. – Чим далі, тим більше досвіду, тим більше ідей. Все промайнуло, як один день! Наче ще вчора був молодий. Мені життя зовсім не набридло. Навпаки!»
  
    

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую