ye-logo.v1.2

«Rock&Buh FEST» у Хмельницькому стартував так, що його захотіли проводити щороку

Культура 12936
Останніми на фестивалі виступити «Тартак»
Останніми на фестивалі виступити «Тартак». Фото: автора

А Сашко Положинський «позаздрив» фронт-мену хмельницького гурту «Мотор’рола», що у нього така публіка є щодня.

Вперше у Хмельницькому відбувся дводенний музичний фестиваль «Rock&Buh». Його організували для того, щоб маловідомі хмельницькі гурти змогли заявити про себе, виступивши на одній сцені з уже відомими в Україні музикантами. Та попри таку «локальність», на фестиваль приїхала молодь з усіх усюд – від Луцька до Дніпра. Їхали через три причини: «Rock&Buh» – перший фестиваль цього сезону, вхід на нього – абсолютно безкоштовний, ну і звісно ж хедлайнери – «Станза», «Чумацький Шлях», «Мотор’ролла», «КRUT», «Без Обмежень» і «Тартак».

У другий день фестивалю, 27 травня, на міському пляжі було, мабуть, удвічі більше людей, ніж першого. Діти, молодь, дорослі, пенсіонери – послухати місцеві гурти прийшли усі.

Молоді і для більшості невідомі гурти публіка прийняла дуже тепло. (На фото – «Mufftrain»)

А виступали цього дня «Black Jack», «Баbай», «Панацея», «Sova», «Under the Tank» і «Mufftrain». Та найбільше усі чекали виступів хедлайнерів фестивалю – «Крут», «Без Обмежень» і «Тартак».

  

Сергій Строян, чий гурт був хеднайнером першого дня фестивалю, на другий день просто відпочивав і насолоджувався атмосферою.
(перше фото – з facebook-сторінки Марини Круть)

Ведучий Мяч Дредбол пожартував, що коли на сцену вийдуть «Без обмежень», то навіть хлопці будуть їм підспівувати, хоч і «по-тихому». Але ті не соромилися і співали вже на виступі «КRUT». Хтось навіть вигукнув, що хоче від Марини Круть дітей. Дівчина такий комплімент прийняла з посмішкою.


Гурт "KRUT" на фестивалі "Rock&Buh" (27.05.2017) YeUa

На фестивалі прозвучала навіть «Wrong» британців «Depeche Mode» (єдиний кавер у репертуарі гурту «Без обмежень») і жартівлива пісня русинською мовою. А здебільшого гурт виконував пісні з нового альбому «5хвилин», який вийшов два місяці тому.


Гурт "Без обмежень" на фестивалі "Rock&Buh" (27... YeUa

Фінальний удар на першому музичному рок-фестивалі в Хмельницькому зробив барабанщик гурту «Тартак», адже саме вони закривали програму другого дня «Rock&Buh FESTу». Їхній виступ можна описати одним словом – «Ритмотека»: Сашко Положинський вчив спеціальним танцювальним рухам, нагадував усім слова пісень, стрибав і танцював на сцені фестивалю. І цей виступ став ще й завершальним у ювілейному турі гурту з новим альбомом «Вічність».

Також Сашко Положинський анонсував, що вже сьогодні, 28 травня, на його День Народження, відбудеться прем’єра нової пісні, разом із кліпом, гурту «Тартак» . 

Але це був не єдиний сюрприз. Коли гурт покликали «на біс», з ними на сцену вийшов і Мяч Дредбол. Тож останні пісні «Тартака» вони виконали разом, а піснею «Танцюйте, покидьки, це ваше свято!» остаточно «розірвали» публіку.


Гурт "Тартак" на фестивалі "Rock&Buh" (27.05.2017) YeUa

«Ідея проведення цього фестивалю виправдала себе на 100%. Ми задумували проводити його раз на два роки, але після такого успіху з’явилася думка, що варто зробити його щорічним, – поділився міський голова Олександр Симчишин. – Ми з самого початку абсолютно свідомо визначили, що "Rock&Buh" буде безкоштовним. Хотіли, щоб до фестивалю долучилася максимальна кількість людей, і в такий спосіб популяризувати Хмельницький як місто, де слухають і люблять справжню музику».

Міський голова зізнався, що про рок-фестиваль у Хмельницькому мріяв з юнацьких років.

Олександр Симчишин також зазначив, що у наступні роки вхід на «Rock&Buh» залишиться безкоштовним, адже це – «одна з головних фішок фестивалю». 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую