ye-logo.v1.2

Повернення «YurCash» і Дядя Юра: чим дивував перший день «RespublicaFest» у Кам’янці

Культура 4392
Фестиваль стартував у п
Фестиваль стартував у п'ятницю, 1 вересня. Фото: автора

На чотирьох сценах виступили 20 гуртів.

Уже традиційно «RespublicaFest» почався дещо із запізненням. Це не провина організаторів, а технічні моменти. Фестивальники розуміють, тож до 17:00 і навіть 18:00 години можна було ще побачити черги у кілька десятків метрів з охочих обміняти квитки на фестивальні браслети. До наметових містечок прибували все нові і нові мешканці, а ті, хто вже освоївся, розійшлися по фуд-кортах, лежали в кріслах у зонах відпочинку і ховалися від сонця у тіні фортеці.

Серед фестивальників особливо приємно було побачити Дядю Юру. Ті, хто стежать за життям «RespublicaFest» не три дні на рік, знають, що були чутки, начебто його уже немає серед нас. На щастя, це були лише чутки – живий-здоровий, Дядя Юра задавав тону усьому, що відбувалося. Можна сказати, «працював на розігріві» і втирав носа усім тим, хто сидів-лежав у різних зонах в очікуванні на виступи хедлайнерів.

«RespublicaFest-2017» відкривав харківський гурт «Secret Guest».

На диво, багато хто засмутився відсутністю у програмі гурту «Ансамбль Христа Спасителя». Їхній виступ скасували за причиною «церква проти». Судячи з розмов, дехто взагалі не знав про існування такого гурту, але сам факт не міг не засмутити. Зате «Курган feat Агрегат» і «Хамерман Знищує Віруси» на арт-дворі роздали перцю усім, кому тільки можна було. І якщо рахувати за кількістю фанів, то саме ці гурти стали хедлайнерами другої сцени.

 

Дядя Юра показував молоді, як потрібно розважатися.

Та сьомий за рахунком «RespublicaFest» відкривав харківський гурт «Secret Guest». Не зважаючи на спеку, їм вдалося зібрати під головною сценою чимало публіки, і головне – розкачати її. Особливо запам’яталася пісня «Numb», яку музиканти виконали у пам'ять Честера Бенінгтона, вокаліста гурту «Linkin Park». На приспівах відчувалося, що фестивальних дух витав просто у повітрі.

З улюбленими виконавцями можна було сфотографуватися упродовж всього дня. Головне – встигнути їх упіймати.

Ще однією приємністю став довгоочікуваний виступ гурту «YurCash». 

 

Гурт «YurCash» виступили так, наче жодної перерви у концертній діяльності в них і не було.

Фаворитом арт-двору стали «Курган feat Агрегат».

 

Тим часом на валах утворився стовп пилу і кілька «вихорів» з публіки – на головній сцені виступали «JINLER» з неперевершеною вокалісткою Тетяною Шмайлюк.

 

Інтригою інтриг було: у чому ж на сцену вийдуть «ХЗВ». Не менше чекали й на виступ «відкриття» цьогорічного нацвідбору на «Євробачення» – гурту «Kadnay».

Багато хто здивувався послідовності у програмі виступів «Курган feat Агрегат», «Kadnay», Хамерман Знищує Віруси». Але, як і розраховували організатори, кожен пішов на того, кого найбільше чекав.

Після цього на арт-дворі виступили ще «Panivalkova» та «The Hypnotunes».

«Крейзі Нікіту» співали і дівчата, і хлопці, і «Panivalkova».

 

Та найбільше публіки зібралося під час виступу «Yarmak», і далі вже ніхто нікуди не розходився.

Біля сцени розвівався український «фестивальний» прапор.

А завершився фестивальний день ніжним виступом «Один в Каное» рівно о 23:55 годині.

У перший день «RespublicaFest-2017» виступили: «Secret Guest», «Чумацький Шлях», «YurCash», «JINLER», «Yarmak», «Без Обмежень», «Один в Каное» (головна сцена); «Люсі», «Курган feat Агрегат», «Kadnay», Хамерман Знищує Віруси», «Panivalkova», «The Hypnotunes» (арт-двір), «Embrace the Value», «Septa», «Bluesbreaker», «O’Hamsters», «1914» (тунель). А на безкоштовній сцені біля ратуші відбулили батли з брейкденсу, хіп-хоп, а також виступи гуртів «Експансія», «Бекінгем» і «DJ’s».

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую