ye-logo.v1.2

Переможці спецномінації «Вікі любить пам’ятки»: три призових місця зайняли банери пам’яток Хмельниччини

Культура 3332
Вид на фортецю (місто Кам
Вид на фортецю (місто Кам'янець-Подільський) - знімок обласного переможця Максима Присяжного. Фото: wikilovesmonuments.org.ua

Банер Меджибізького замку та два банери Кам’янецької фортеці увійшли в п’ятірку кращих.

Уже вшосте відбувся конкурс фотографій пам’яток культурної спадщини України для Вікіпедії "Вікі любить пам’ятки". Зараз триває оголошенння цьогорічних переможців у всіх номінаціях.

Підсумки спецномінації конкурсу «Найкращі банери для Вікімандрів» вже відомі. Як оголосили на сайті конкурсу, у цій номінації переміг банер з панорамою української столиці – Подолу та Поштової площі. «Банери із зображенням перлини Поділля та України – Кам’янець-Подільської фортеці отримали одразу два призових місця, - йдеться у повідомленні. - Також журі спецномінації відзначило банери із зображеннями Білої Церкви та Меджибожа».

Усього було подано 54 банери з українськими пам’ятками — третина від усіх фотографій, що беруть участь у цій міжнародній спецномінації.

Кам’янець-Подільська фортеця. Друге місце у спецномінації. Автор фото — Posterrr

Кам’янець-Подільська фортеця. Третє місце у спецномінації. Автор фото — Сарапулов

Меджибізький замок. П’яте місце у спецномінації. Автор фото — Aniskov

Також вже відомі імена обласних переможців конкурсу фотографій пам'яток культури для Вікіпедії. Цього року найкращим фото Хмельниччини став знімок Кам’янець-Подільської фортеці, яку зробив Максим Присяжнюк.

Як зазначають на сайті, фотографії цієї фортеці вчетверте стають найкращими фото в області (за цим показником фортеця наздогнала Святогірський монастир). Член журі Роман Бречко так прокоментував цю світлину: «Технічно добре, приємне м’яке світло, але будинок зліва забирає надто багато уваги».

Нагадаємо, у 2015 році Кам'янецька фортеця перемогла у конкурсі фотографій пам'яток культури для Вікіпедії. Переможний знімок архітектурного комплексу зробив фотограф із Черкас Сергій Криниця.

Церемонія нагородження переможців української частини міжнародного фотоконкурсу «Вікі любить пам’ятки» відбудеться 9 грудня 2017 року у Києві

Довідка: «Вікі любить пам’ятки» (Wiki Loves Monuments) — фотоконкурс пам’яток культурної спадщини, що проводиться в понад 50 країнах світу регіональними відділеннями Фонду Вікімедіа та волонтерами спільноти Вікімедіа, в тому числі в Україні — громадською організацією Вікімедіа Україна. Мета конкурсу — зібрати фотографії всіх пам’яток культурної спадщини світу і розмістити їх у Вікісховищі, що дасть змогу проілюструвати статті Вікіпедії — вільної енциклопедії, яку щодня переглядають мільйони людей в усьому світі. Конкурс триває з 1 по 30 вересня включно. Упродовж цього часу фотографи і фотолюбителі різних країн завантажують свої фотографії у Вікісховище. До першого листопада в кожній країні відбирають найкращі фотографії, що будуть представлені на суд міжнародного журі.

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую