ye-logo.v1.2

5 книг Валентини Моісеєнко

Культура 2697

Пані Валентина стала начальником управління з питань внутрішньої політики облдержадміністрації нещодавно, з призначенням Василя Ядухи губернатором Хмельниччи­ни.

До цього часу вона займалася телевізійною журналіс­ти­кою. Працювала на обласному телебаченні власним ко­рес­пондентом телеканалів «1+1» та «24». Також на її ра­хунку чимало документальних фільмів про цікавих осо­бистостей нашого краю та на соціальну тематику, які ставали перемож­цями престижних телеконкурсів.
1.  Ірина  Хакамада,  «Секс  у  великій  політиці».
«Зразу скажу, сексу в цій книзі ані краплинки. По-перше, це – автобіографічна книга однієї з відомих політи­ків середини 1990-х – початку 2000-х років. Тобто, люди­ни, котра знає про російську політику тих часів не з екра­нів телевізорів та шпальт газет, а, як то кажуть, з середи­ни. По-друге, цю книгу варто прочитати не лише кожному по­літику пост-радянського суспільства, а звичайним оби­вате­лям. Вона вчить читати між рядками та наштовхує на дум­ку, що не всі речі варто називати своїми іменами».
2.  Хуліо  Кортасар,  «Гра  в  класики».
«Це одна із моїх ранніх книг. Точніше сказати, перших книг, що залишили у моїй свідомості вагомий відбиток. Її варто прочитати не лише через подачу, у читача є вибір прочитати її різними способами (у цьому й інтрига), а й зрозуміти, що у цьому житті необхідно цінувати те, що є. Хоча, не забувати й про те, що в один момент можна усе змінити і, головне, що все залежить від самої людини. Я прочитала її двічі. І отримала багато відповідей, здавалося б, на банальні людські питання».
3.  Лев  Толстой,  «Воскресіння».
«Це одне з перших відкриттів у моєму житті. Основна суть цього твору – розуміння того, що кожний має шанс стати кращим. І немає того кліше в світі, яке поставить на тобі клеймо поганої людини. Свої вчинки завжди можна виправити».
4.  Йосип  Бродський,  поезія.
«Багато, хто називає поезію Бродського простою, та я час­то її цитую і часто переглядаю. Особливо мені подобаються «Листи до римського друга». Мені здається, якщо молодь хоче зрозуміти той подих свободи та десидентства 1960-х років, їй варто взяти до рук збірку Бродського – неймо­вірно влучного та неймовірно проникливого автора».
5.  Василь  Стефаник,  «Новина».
«Стефаника я вважаю українським О. Генрі. Його опові­дання та новели не просто експресивні. Вони віддзеркалю­ють тодішнє сьогодення, яке до дрібниць зрозуміле й сьогодні, та зачіпає за душу. «Новина» цьому приклад. Твір дає розуміння, що є речі, на які людина не може вплинути. Проте, вона намагається залишатися людиною в будь-якій ситуації».
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую