FacebookInstagramRSSTwitterViberTelegramYouTubeTelegramViberWhatsApp ФотоВідеоКількість переглядів
19 Травня, 2024

Наш земляк виступить у другому півфіналі Євробачення

Гурт "Юркеш" виступить на другому півфіналі відбору "Євробачення-2018". Фото: з офіційної сторінки гурту у Фейсбуці

Вже сьогодні стануть відомі імена усіх фіналістів національного відбору на музичну першість.

Сьогодні, 17 лютого, в Україні пройде другий півфінал Національного відбору на "Євробачення-2018". За його підсумками остаточно визначиться шістка фіналістів, які й змагатимуться за право представляти Україну в престижному міжнародному пісенному конкурсі.

На сцені другого відбору виступить й наш земляк Юрко Юрченко разом зі своїм гуртом «Юркеш», який заснував ще у 2004 році та з яким вперше виступив на всеукраїнському відбірковому турі «Євробачення-2005». Нещодавно гурт продемонстрував свій талант у восьмому сезоні вокального шоу "Х-Фактор", після якого артистів переслідує сплеск популярності. Тож після багаторічної паузи "Юркеш" повернувся до колишнього ритму життя.

Нагадаємо, Юрко Юрченко, родом з Хмельниччини, а саме із села Майдан-Олександрівський, що у Віньковецькому районі.

На сцені Нацвідбору-2018 артисти виступлять під номером 6. Що ж стосується конкурсної пісні, то на сцені другого півфіналу Національного відбору, гурт має намір виступити із композицією «Stop killing love». Музику та слова до неї склав сам Юрко Юрченко. При цьому пісня виконується двома мовами – українською та англійською.

"Спочатку було Слово, і Слово було у Бога, і Слово було Бог...А Бог і є Любов...Люди! Не вбивайте Любов!!!", - йдеться у підписі до треку.

Судитимуть відбір на «Євробачення-2018» Джамала (переможниця Євробачення 2016), Андрій Данилко та Євген Філатов (засновник групи The Maneken і саунд-продюсер). Ведучий другого півфіналу відбору – Сергій Притула.

Пропонуємо послухати пісню на Нацвідбір на Євробачення-2018:

Отож, побачити, як проходить другий півфінал Національного відбору «Євробачення-2018» можна буде на телеканалі СТБ і UA:Перший. Розпочнеться конкурс о 19.00.

Довідка: Довідка: У 1997 році Юрій Нечистяк, більш відомий як Юрко Юрченко, на фестивалі «Таврійські Ігри» здобув премію «Золота Жар-птиця» у номінації «Відкриття року». У 2004 році він заснував гурт «Юркеш», з яким вперше виступив на всеукраїнському відбірковому турі «Євробачення-2005». Пісні Юрія Юрченка виконують Філіп Кіркоров, «Неангели», Вєрка Сердючка, Лоліта, Марія Яремчук, Віталій та Світлана Білоножко та ін. У 2013 році пісня «Я», слова і музику до якої написав Юрій Юрченко, у виконані співачки Лоліти отримала диплом престижної премії «Золотой Граммофон» та телевізійного фестивалю «Пісня року». А у 2017 році найпопулярніша пісня гурту, «Менуети», прозвучала у супер-фіналі шоу «Голос країни», у виконанні Потапа та Інгрет Костенко.

Нагадаємо, після дворічної перерви відомий український гурт "Юркеш" виступив на фестивалі «Respublica». Тоді артисти виступили так, наче жодної перерви у концертній діяльності в них і не було.