ye-logo.v1.2

Із живими скульптурами та віртуальними екскурсіями у Хмельницькому відкривали туристичний сезон

Культура 2435
Відтепер у Хмельницькому є мапа цікавих місць
Відтепер у Хмельницькому є мапа цікавих місць. Фото: автора

Містянам розповіли про історію становлення Проскурова.

Сьогодні, 12 травня, у Хмельницькому відкрили черговий туристичного сезону "Відкрий своє місто". Захід збігся із другим фестивальним днем «ПоділляДжазФест».

До відкриття турсезону спеціально підготували паперову мапу найвідоміших туристичних та історичних місць обласного центру. Її безкоштовно роздавали усім присутнім. Пройтися містом у віртуальній реальності міг кожен, хто мав із собою смартфон.

Окрім того, на вулиці Проскурівській організували парад живих скульптур "Видатні постаті Проскурова-Хмельницького". Переодягнені та загримовані актори залюбки позували для фото.

«Щоб показати, який Хмельницький туристичний, ми підготували проморолик про музеї міста. Сьогодні також відбулась лекція у Мистецькому дворику, де Сергій Єсюнін та Ігор Байда розповіли про історію міста. Також працює екскурсійний автобус. Поки він себе досить неоднозначно рекомендує, тому не знаємо чи буде його робота постійною. У першу чергу, все залежить від підприємця, який його обслуговує. Це має бути вигідно», - розповідає начальник управління культури та туризму міськради Артем Ромасюков.

За його словами, так склалося, що відкриття турсезону збіглося із другим днем фестивалю «ПоділляДжазФест». Каже, що роблять ставку на подієвий туризм – це фестивалі й інші цікаві заходи. Саме фестивалі, залежно від тематики, будуть притягувати до Хмельницького чимало людей різного віку.

Артем Євгенійович додає, місто має користуватись і тим, що є логістичним центром. Оскільки область багата на природні та архітектурні пам’ятки – Хмельницький стає місцем, звідки можна дістатись у будь-який туристичний куточок.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую