ye-logo.v1.2

Селфі в музеї: хмельничанам пропонують взяти участь у міжнародному флешмобі

Культура 2111
Вхід до музеїв для учасників флешмобу буде безкоштовним
Вхід до музеїв для учасників флешмобу буде безкоштовним. Фото: ілюстрація з Facebook

Кожен охочий може сфотографуватися біля обраного експонату в одному з музеїв міста і викласти зроблене селфі в соцмережі.

Вже завтра, 16 січня, відбудеться Міжнародний флешмоб музейних селфі. У цей день в музеях різних країн світу проводять цікаву акцію: щоб взяти в ній участь, потрібно просто відвідати один з музеїв міста і зробити селфі на тлі якого-небудь експоната. Потім слід викласти знімок в мережу, додавши хештег #MuseumSelfie і тег музею, в якому було зроблено фото.

У Хмельницькому цього року до акції долучилися два музеї: обласний художній музей і музей-студія фотомистецтва. Як розповіли в художньому музеї, вони вже втретє беруть участь у флешмобі.

«Експозиції у нас оновлюються регулярно, тож селфі буде біля чого зробити. Зазвичай до флешмобу долучається молодь. Всі, хто знає про акцію, хто знаходиться поруч, заходять і фотографуються. У цей день ми безкоштовно пускаємо людей, які будуть фотографуватися на фоні наших експонатів», - каже заступник директора з наукової роботи музею Олена Михайловська.

Деякі хмельничани до створення музейного селфі підходять з креативністю. «Оригінальні селфі - це не тільки фото з роботою, яка подобається. Учасники акції знаходять схожі елементи в одязі та зовнішності, схожі риси характеру, - додають у музеї. - Автор музейного селфі, фото якого набере найбільшу кількість вподобань, отримає два квитки на наступну нічну екскурсію, яка відбудеться в лютому».

У музеї-студії фотомистецтва також влаштують День селфі. Хмельничанам пропонують зробити яскраве фото на фоні чи поруч з улюбленим експонатом, опублікувати його у Facebook із хештегом #MuseumSelfie та тегом Хмельницького музею-студії фотомистецтва. Як розповів директор фотомузею Віталій Савін, чекають на відвідувачів музею впродовж дня й для учасників заходу вхід буде безкоштовним.

До Міжнародного флешмобу музейних селфі долучаться також кілька музеїв області. Серед них Державний історико - культурний заповідник "Межибіж" і Кам'янець-Подільський державний історичний музей-заповідник. Обидва заклади пропонують охочим пошукати серед своїх фотографій прикольні селфі, зроблені у цих заповідниках та розмістити їх 16 січня на своїй сторінці в соцмережі з хештегом #MuseumSelfie, #MuseumSelfieKP або #Mezhybizh.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую