ye-logo.v1.2

Куди поїхати у червні: найгарячіші фестивалі в Україні

Культура 3250
Для любителів "пофестивалити" запланували чимало цікавого
Для любителів "пофестивалити" запланували чимало цікавого. Фото: з архіву редакції

Підбірка яскравих фестивалів, запланованих цього місяця, в нашому матеріалі.

У перший місяць літа в Україні відбудеться чимало різноманітних фестивалів і свят. Ми вирішили пошукати найцікавіші з них. До вашої уваги короткий дайджест червневих фестивалів у різних містах країни.

Музичні, історичні, літературні, мистецькі фести пройдуть протягом кількох наступних вихідних. Кілька фестивалів цього місяця відбудеться й у нашому місті. З 13 по 16 червня у Хмельницькому триватиме Міжнародний фестиваль-конкурс народної хореографії імені видатного подільського балетмейстера Володимира Глушенкова «HlushenkovFolkFest». Цьогоріч на фестивалі зустрінуться колективи з України, Туреччини, Грузії, Чилі, Польщі, Литви. Виступатимуть вони на майданчику перед кінотеатром Шевченка, тож поглянути на танцювальні номери зможе кожен охочий.

Наприкінці червня у нашому місті відбудеться молодіжний фестиваль «My Fest».  Запланували подію на 29-30 червня. Тепер від буде дводенним, але більше не триватиме 24-години.

IV Міжнародний фестиваль «Ретрофест»

Фестиваль у Кам’янці Подільському триватиме впродовж трьох днів, 7-9 червня, і пройде під гаслом «Велика авто7’я зустрічається на «Ретрофесті». Місто перетвориться на машину часу та поверне вас в епоху чорно-білого кіно, ексклюзивних авто та яскравого одягу. Найбільш масштабною подією фестивалю стане ретро-ралі на Кубок України «Від фортеці до фортеці» Воно пройде спеціальним маршрутом від Кам'янець-Подільської до Хотинської фортеці.

Міжнародний оперний фестиваль «Operafest Tulchyn»

Фестиваль відбудеться 9 червня у палаці Потоцьких (місто Тульчин ). Просто під відкритим небом глядачі побачать ексклюзивні постановки всесвітньо відомих оперних шедеврів. Кожен концерт - гучна прем’єра, спеціально створена до фестивалю і адаптована під формат open air. Запрошені виконавці - найкращі зірки України та зарубіжжя, які виступають у найпрестижніших операх світу. Масштабна сцена, якісний звук, світло та екрани - все організовано так, щоб дійство було видно глядачам з будь-якої точки величезної території фестивалю.

Міжнародний фестиваль «Underhill European Music Festival»

Протягом 15-16 червня в Івано-Франківській області відбудеться Міжнародний фестиваль «Underhill European Music Festival». Фестиваль стане культурною подією міжнародного значення, щоб зблизити культури Єдиної Європи. Це – потужний інструмент культурної дипломатії, майданчик для зустрічей митців, бізнесменів і політиків, не лише країн Європейського Союзу, а й усього світу. У програмі фестивалю у режимі нон-стоп вдень і вночі працюватимуть З сцени. Детальніше тут

ІХ Міжнародний джазовий фестиваль «Leopolis Jazz Fest»

Фестиваль відбудеться у Львові з 26 червня по 30 червня. На сцені фестивалю «Leopolis Jazz 2019» виступить всесвітньо відомий піаніст і композитор, володар 22 премій Греммі – Чік Коріа з проектом My Spanish Heart Band. Також на «Leopolis Jazz Fest» виступить Kenny Barron Quintet. Унікальна можливість почути вперше в Україні легенду джазової історії, американського музиканта, композитора, аранжувальника, «найліричнішого піаніста нашого часу» – Кенні Баррона.

Фестиваль «Полонинське літо – 2019»

Цього року, як очікується, він воно відбудеться 15-16 червня. Вихід на полонини пізньої весни чи раннього літа – споконвічна гуцульська традиція. Саме там, високо на гірських полонинах, гуцули пасуть худобу, овець, гуляють коней, живучи при цьому 3-5 місяців у простеньких дерев’яних будиночках – колибах. Фестиваль "Полонинське літо" щорічно проводиться в селі Верхній Ясенів на Верховинщині як традиційний гуцульський свято першої полонинської продукції, вшанування праці пастухів, пісень, танців, гуцульських забав.

Фестиваль електронної музики Oстрів

Фестиваль «OSTROV» після торішніх гастролей на узбережжі Чорного моря повертається додому в столицю на Труханів острів. Улюблений острів посеред Дніпра готується прийняти любителів музики і танців на довгий вікенд з 15 по 17 червня 2019 р. Уже сьомий рік фестиваль радує меломанів і тусовщиків органічним лайн-апом з іменами цікавих музикантів і артистів, а також представниками кращих лейблів, промо команд і ком'юніті української електронної сцени. Потужна енергетика природи, химерні декорації, звук, здатний проникати в кожну клітину організму і танці.

Фестиваль «Рок Булава

Подія триватиме протягом 20-21 червня у Переяславі-Хмельницькому. Цей фестиваль відбудеться на березі Дніпра, тож Ви зможете не лише насолоджуватися музикою, але й милуватися неймовірною природою. Для меломанів виступлять понад 50 гуртів. Тут будуть не лише українські виконавці з усіх куточків України, але й іноземні виконавці, зокрема Insane з Угорщини.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую