ye-logo.v1.2

Як у Хмельницькому завершився «HlushenkovFolkfest» (ФОТО)

Культура 4494
Цього року на фестиваль завітали колоритні чилійські танцюристи
Цього року на фестиваль завітали колоритні чилійські танцюристи . Фото: автора

Гран-прі фестивалю цьогоріч отримало два танцювальні колективи.

Вчора, 16 червня, у Хмельницькому завершився Міжнародний фестиваль-конкурс народної хореографії «HlushenkovFolkfest». Цього року він тривав чотири дні. На нього завітали танцювальні колективи не лише з України, а й з Польщі, Литви, Туреччини, Вірменії та навіть Чилі.

Останній день фестивалю народної хореографії розпочався так само як і перший — фестивальною ходою центральною вулицею міста. Колективи йшли, виконуючи танцювальні номери, від «Дитячого світу» до кінотеатру імені Шевченка. Саме там була встановлена головна сцена.

Попереду колони йшли чилійці, які наповнили Проскурівську атмосферою Південної Америки.

Латиноамериканські гості певно викликали найбільше інтересу в хмельничан, які стояли у черзі, щоб сфотографуватися з ними.

Хмельничани знімали на фото й відео це незвичне для обласного центру карнавальне дійство. Найбільше уваги як і першого дня до себе привернули чилійські артисти. Вони були одягнені у карнавальні костюми, які мають ще дохристиянське коріння. Їх вуличний виступ доповнювала запальна латиноамериканська музика. За ними йшли місцеві колективи, а далі — інші закордонні гості. Коли колона зупинялася, кожен показував власний етнічний танцювальний номер.

На фестивальній ході танцювальні номери показували й місцеві колективи.

Крім народних танців, відвідувачі фестивалю могли почути етнічну музику різних країн.

Після завершення ходи всі артисти піднялися на головну сцену. Почалася церемонія нагородження переможців фестивалю конкурсу. Їх обирали в кількох категоріях, тому фактично майже ніхто не залишився без відзнаки. Втім головний приз — гран-прі «HlushenkovFolkfest» цього року отримало одразу два колективи. Це дитяча студія Академічного ансамблю пісні і танцю «Козаки Поділля» та польський ансамбль пісні й танцю «Krakus».

 

Гран-прі «HlushenkovFolkfest» отримали дитяча студія Академічного ансамблю пісні і танцю «Козаки Поділля» та польський ансамбль пісні й танцю «Krakus».

Після нагородження розпочався гала-концерт, на якому виступили переможці фестивалю. Завершився «HlushenkovFolkfest» масовим народним українським танцем «Гречаники», до якого долучилися навіть глядачі.

«HlushenkovFolkfest» цього року набув бажаного масштабу: вдалося залучити колектив з іншого континенту, встановити якісну сцену, забезпечити онлайн трансляцію й збільшити кількість фестивальних днів до чотирьох, — підсумовує начальник міського управління культури та туризму Артем Ромасюков. — Загалом такі фестивалі тривають навіть до тижня. Тому маємо, до чого прагнути. У 2021 році плануємо зробити цей фестиваль ще якіснішим, щоб вразити жителів і гостей міста».

На гала-концерті майстерністю вражали не лише закордонні виконавці, а й місцеві танцюристи.

Читайте також: Тиждень у Хмельницькому: куди піти 17-23 червня

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую