ye-logo.v1.2

У Хмельницькому знімають повнометражку: режисери розповіли про майбутній екшн

Культура 4575
Студія «Bad Rabbits Foundation» оголосила про початок зйомок повнометражного фільму «Між крадіїв»
Студія «Bad Rabbits Foundation» оголосила про початок зйомок повнометражного фільму «Між крадіїв». Фото: автора

Учасниками знімального процесу стали хмельницькі молоді ентузіасти.

У Хмельницькому розпочалися зйомки повнометражного пригодницького фільму «Між крадіїв». Над створенням майбутньої кінострічки працюють хмельничани, молоді кінематографісти студії «Bad Rabbits Foundation». Це вже не перша кіноробота хлопців – минулого року відбулася прем’єра їхнього фільму «У нас був шкільний бал». Стрічка, яка була створена без бюджету, отримала гран-прі Молодіжного фестивалю телевізійних проектів «ІнтерФільмФест».

Знімальний процес нового фільму в жанрі «екшн» триватиме орієнтовно до літа наступного року, а вже восени 2020 режисери його планують показати глядачам.

Як зауважуть творці кінострічки, пригодницький жанр практично повністю відсутній в українському кіноматографі. Вони ж хочуть створити динамічний фільм, враховуючи найновіші тенденції популярного та якісного кіно. «Окрім того, фільм має на меті виховання нового покоління кінематографістів. Адже учасниками знімального процесу будуть молоді ентузіасти, які можуть подати приклад тим, хто воліє займатись кіно, але боїться почати, вважаючи, що кіно є виключно прерогативою великих студій із багатомільйонними бюджетами», - зазначають вони.

Вчора, 8 серпня, автори проєкту зустрілися з хмельничанами й розповіли, як триває робота над фільмом. Крім того, містяни мали можливість завоювати місце в масовці та здобути роль другого плану в екшені. Про ідею фільму «Між крадіїв», зйомки, фінансування дізналися й журналісти сайту «Є». Як знімається малобюджетне кіно та чи впізнаємо ми у кадрах знайомі місцини Хмельницького, розповів нам один з авторів проекту, режисер Дмитро Бевзюк:

«Між крадіїв» - це пригодницький фільм. У робіт такого жанру в Україні в принципі мало, тим більше в Хмельницькому. Тому, ми хочемо по-новаторськи підійти до роботи, показати фільм нового жанру для нашого кінематографу – екшн. Скажемо завуальовано: фільм про чоловіка, який займається нелегальними справами. Але у процесі знайомства з певними людьми головний герой переосмислює свої вчинки та отримає нові пріоритети в житті, - поділився Дмитро.

У Хмельницькому знімають екшн

Детальніше про фільм розповів Дмитро Бевзюк.

Коли і де розпочнуться зйомки? З локаціями визначилися?

Зйомки вже розочалися. Відзняли найпростіші сцени, які не вимагають значного фінансування та вкладення. Найбільш складні зйомки розпочнуться вже з осені. Знімальний процес відбуватиметься по нашому місту. Локації обрали, їх багато, але всі вони тим, чи іншим чином цікаві. Хмельницький у фільмі однозначно буде впізнаватися.

Розкажіть про бюджет фільму. Скільки потрібно грошей, щоб зняти кіно?

Для повноцінних зйомок потрібно нам потрібно від п’яти тисяч доларів. Джерело основного фінансування не буду розкривати, оскільки поки ще не все до кінця узгоджено. У цілому, ми збираємо гроші онлайн, спільнокоштом, навіть безпосередньо у скриньку. Крім того, Хмельницька міська рада готова нас підтримати, адже ми показуємо місто, а це в туристичному плані цікаво.

Хто виконає ролі у фільмі?

Ми орієнтувалися, щоб всі люди, які зіграють в фільмі, були такими, що запам’ятовуються. Є проблема в тому, що у Хмельницькому важко знати професійних акторів, а з Києва везти дуже дорого. Тому, ми перебрали частину ролей на себе. Адже порівняно з акторами середнього рівня, ми краще розуміємо, що хочемо передати.

Які відгуки стосовно попереднього вашого фільму «У нас був шкільний бал». Чи задоволені результатом?

Я не знаю, чи колись ми будемо по справжньому задоволені результатом. Хочеться вірити, що такий день настане. Але відгуки хороші. І гран-прі фестивалю серед 134 фільмів – теж хороший показник. Звісно, є над чим працювати, адже ми знімали без грошей і «кіношної» освіти.

Читайте також: у Кам’янці-Подільському зняли фільм жахів.

У Хмельницькому створюють екшн

Фільм планують випустити восени наступного року.

Всеукраїнський конкурс журналістських матеріалів «Дій активно! Живи позитивно!», ініційований благодійним фондом Олександра Шевченка та Українським журналістським фондом.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую