ye-logo.v1.2

Alyona Alyona і Monotonne: у Хмельницькому стартувала «Республіка» (ФОТО)

Культура 5753
Головним хедланером першого дня «Республіки» стала Alyona Alyona
Головним хедланером першого дня «Республіки» стала Alyona Alyona. Фото: автора

Цьогоріч фестиваль у Хмельницькому вирішили зробити безкоштовним.

Вчора, 30 серпня, у Хмельницькому на території Молодіжного парку стартував фестиваль «Республіка». Він триватиме у суботу і неділю, тому жителі та гості міста можуть провести літо й зустріти осінь з гарним настроєм та якісною музикою. До того ж на безкоштовний для відвідувачів фестиваль завітали дійсно потужні гурти. Зокрема, найголовнішими родзинками першого дня стали виступи виконавців Alyona Alyona і «Monotonne».

Фестиваль «Республіка» проходить у Хмельницькому вже другий рік поспіль. Якщо у 2018-у для відвідувачів вхід був вільним лише на перший день фестиваль, то цьогоріч організатори зробили усі три дні безкоштовними. Завдяки такому рішенню на фестиваль прийшло чимало відвідувачів задовго до виступів хедлайнерів. Крім того, їх кількість щогодини невпинно зростала. З певністю можна сказати, що їх було кілька тисяч. Особливо багато було молоді.

Взагалі на фестиваль хмельничани приходили цілими сім’ями й з маленькими дітьми трималися ледь не до завершення виступів останніх виконавців. На це певно повипливало те, що музичне наповнення «Республіки» з кожним роком стає все «легшим». Важких гуртів вистачає, але починають переважати виконавці, яких можна слухати цілою родиною. Ця тенденція була особливо помітною у перший день.

На «Республіку» хмельничани приходили сім’ями
Втім, серед відвідувачів найбільше було молоді
Відвідувачі фестивалю кожної хвилини підтягувалися до головної сцени в очікувані на виступи хедлайнерів
А палаткове містечко жило власним життям

Фестиваль насправді розпочався не з музики, а з освітніх заходів. Так, хмельницькі поліцейські не лише охороняли правопорядок, а й проводили просвітницьку роботу. Зокрема, на відвідувачів чекала виставка найсучаснішої поліцейської спецтехніки, знайомство з різними поліцейськими професіями, майстер-класи зі самооборони та дитячі вікторини з подарунками. Також організатори «Республіки» облаштували цілу зону для місцевих громадських організацій, де хмельничани впродовж трьох днів можуть познайомитися з їх роботою й потенційно долучитися до творення змін у місті та країні.

Зголоднілі відвідувачі «Республіки» і музиканти могли поїсти на різноманітних фудкортах
Переважали м’ясні страви
Дехто креативно поставився до продажу їжі

«До фестивалю ми долучилися, адже бачимо зацікавленість молоді у пластунському русі. Так, вже кілька десятків хмельничан стали членами нашої організації, — розповідає голова хмельницького осередку скаутської організації «Пласт» Олександр Процун. — Насправді «Пласт» завжди був актуальним, адже суспільству потрібні лідери. А скаутські організації — це чудове горнило для їх виховання».

Відвідувачі фестивалю не лише можуть познайомитися з роботою місцевих громадських організацій, а й виконати деякі їх завдання. За успішні результати вони отримують бали, які далі можна обміняти на різноманітні призи.

Присутні могли поспілкуватися з громадськими активістами, виконати їх завдання й виграти призи

Присутні могли поспілкуватися з громадськими активістами, виконати їх завдання й виграти призи

На «Респбуліці» встановили три сцени — головну, малу та електронну. Перші музичні виступи розпочалися саме на малій сцені. О 15-й годині там стартував міні-фестиваль «Сяйво дитинства» для обдарованої молоді з особливими потребами.

Опісля виступили гурти «Shumrise Band» з Хмельницького та «Holiaf» з Києва. Обидва переспівали рок-хіти. На завершення дійсно важкий метал для відвідувачів подарували хмельничани зі «Зворотної дії».

Робота малої сцени «Республіки» розпочалася з міні-фестивалю «Сяйво дитинства»
Також на малій сцені хмельничани «Shumrise Band» переспівували рок-хіти

На міському пляжу біля електронної сцени о 19-й годині розпочалася дискотека. Спочатку людей там було небагато, але з настанням темряви їх побільшало. Відвідувачі танцювали під електронну музику виконавців «MC Prosto Jeki», «Bostonmuzik», «DJ KRITZKI».

На березі Південного Бугу організатори «Республіки» встановили електронну сцену
Першою потанцювати під електронну музику прийшла молодь
Поблизу електронної сцени «Республіки» майстри вирізали з дерева скульптури

Проте найцікавіше підготувала саме головна сцена. Виступи на ній розпочалися з майже годинним запізненням. Відкрити її доручили молодим гуртам, які хоч і сподобалися відвідувачам, але нарядили їх драйвом рок-фестивалю. Так, перед хедлайнерами виступали гурти з Умані «Our Atlantic» і «The Unsleeping», а також столичні гості «Настя зникає».

Першим на головній сцені «Республіки» виступив гурт «Our Atlantic»
Музика «Our Atlantic» — це ніжний інді-рок
Далі виступив столичний гурт «Настя зникає»
Лідер гурту «Настя зникає» Анастасія Осипенко обрала рідкісний для української музики жанр соул
Музика гурту з Умані «The Unsleeping» — це поєднання інді-року й запального альтернативного року
У вокаліста «The Unsleeping» Жені Мороза доволі експресивна манера виконання пісень

Бурю емоції вихід на сцену Alyona Alyona — феномена не лише українського хіп-хопу, але сучасної музики в цілому. Вона колишня вихователька сільського дитсадка на Київщині Альона Савраненко за кілька років підкорила не лише серця вітчизняних меломанів, а й здобула визнання за кордоном. Так, квітні вона навіть потрапила на сторінки американського глянцевого журналу «Vogue».

«У своїх піснях я піднімаю низку важливих питань. Зокрема, особистісного росту. Бо не можна накопичувати усередині себе злість, образи, агресію — усе це повертається болячками. Тому я своїх піснях говорю, що весь цей негатив потрібно викидати», — звернулася зі сцени Альона Савраненко.

З перших секунд Alyona Alyona запалила відвідувачів «Республіки» драйвовим хіп-хопом
Alyona Alyona вміло працювала зі слухачами
Крім того, Альона Савраненко підкорила серця людей природною безпосередністю
Alyona Alyona чудово доповнює співачка Еліна Еліан
Еліна Еліан не втомлювалася танцювати на сцені
Відвідувачі «Республіки» увімкнули ліхтарики під час пісні Alyona Alyona про дитинство
Присутні залишилися задоволеними виступом Alyona Alyona

Виступ Alyona Alyona був дійсно потужним — динамічний український хіп-хоп змусив танцювати усіх присутніх. Кожна після завершувалася оваціями натовпу.

Останнім на головну сцену піднявся дует з Дніпра «Monotonne», який грає у жанрах глибокий хаус і електроніка. Після драйвового виступу Alyona Alyona їх дещо космічна музика допомогла відвідувачам фестивалю налаштуватися на нічне умиротворення, щоб підготуватися до другого дня фестивалю.

Останнім на головній сцені «Республіки» виступив дует «Monotonne»
Музика «Monotonne» — це поєднання глибокий хаус і електроніка
Гіпнотичні, дещо космічні мелодії «Monotonne» налаштовують на нічне умиротворення
Молодь та навіть батьки з маленькими дітьми залишалися на фестивалі до завершення виступу останнього виконавця

Нагадаємо, сьогодні, 31 серпня, головним хедлайнером другого дня фестивалю «Республіка» стане гурт «Без обмежень». А на малій сцені виступить епатажний гурт «Хамерман знищує віруси».

Розклад фестивалю на суботу 31 серпня

Головна сцена

17:00 DIFF.SIDES
18:20 WAHOMO
19:30 VINOK
21:00 DETACH
22:00 Без обмежень

Сцена УКФ (Голос нової української хвилі)

17:00 FORGET ME NOTS
18:20 SEASON OF MELANCHOLY
19:30 BOJEVILLA
21:00 SMALL DEPO
22:00 Хамерман знищує віруси

Електронна сцена

19:00 COSMIC BACKGROUND RADIANION

Читайте також: Під час «Республіки» у Хмельницькому курсуватимуть додаткові тролейбуси

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую