ye-logo.v1.2

Євген Лір презентував хмельничанам дебютний роман магічного реалізму

Культура 5294
Євген Лір відомий українському читачеві і як автор збірки екзистенційного горору «Підземні ріки течуть»
Євген Лір відомий українському читачеві і як автор збірки екзистенційного горору «Підземні ріки течуть». Фото: автора

У Хмельницькому відбулася презентація роману «Степовий бог» з трилогії «Хассара».

Першою книгою, яку видав 24-річний письменник з Мелітополя, був збірник химерної короткої прози «Підземні ріки течуть». Через півтора роки молодий автор видав свій перший роман. Дебютна презентація нової книги відбулася нещодавно у Львові на Книжковому форумі, тепер «Степовий бог» привезли хмельничанам.

«Задум трилогії був давно. Фактично, його потрібно було лише сісти і записати. Стосовно жанру книги, тут починаються суперечки. Я сам роман вважаю магічним реалізом, проте більшість читачів і рецензентів кажуть, що це фентезі, - розповідає Євген Лір. - Я б сказав, що ця книга розрахована на читачів, віком від 16 років. На сторінках є трохи того, що ми вважаємо ненормативною лексикою. Адже, коли ми бачимо гопника, він розмовляє як гопник, а не як людина з вищою філологічною освітою. Як у Панаса Мирного, «писати, як люди говорять».

Поді в книзі відбуваються у 2008-2009 роках. Це історія про 14-річного Сергія, який мешкає у так званому Запропади-місті. Це звичайне провінційне місто, де він спілкується з однолітками. Навколо тусовка, період, коли були панки, емо та готи. Така атмосфера повністю охоплює його життя. Але раптом Сергій знайомиться з відлюдником, який мешкає посеред степу. І відлюдик починає по-трохи видозмінювати сприйняття світу підлітка. З цього починається його найцікавіший період життя…

«Друга частина трилогії буде в іншому жанрі, геть в іншому часовому проміжку і значно товстіша за обсягом. Боюся, щоб не спойлерити, оскільки вся перша частина підводить читача до другої. Коли вийде друга книга, поки не знаю. Вирішую, чи написати продовження «Хассари», чи написати проєкт, який давно в моїй голові – «Межові місця». Це буде збірка короткої прози – дослідження стану межових міст», - говорить письменник.

Читайте також: Дара Корній презентувала книгу, в якій досліджує світ домашніх духів.

Книгу презентували вчра в Хмельницькому
Книга написана у жанрі магічного реалізму

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую