ye-logo.v1.2

У Хмельницькому встановили алею дерев’яних скульптур

Культура 16274
Фігури встановили сьогодні на набережній
Фігури встановили сьогодні на набережній. Фото: автора

Десять фігур розмістили на міській набережній.

Дерев’яні скульптури створили під час фестивалю «Respublica FEST», який відбувся у Хмельницькому наприкінці серпня-початку вересня в Молодіжному парку. Тоді протягом трьох днів різьбярі з електропилками в руках працювали над виготовленням фігур з дерева, які у подальшому організатори фестивалю планували подарувати місту. Після завершення фестивалю готові роботи перевезли у парк Чекмана.

Сьогодні, 27 вересня, до Дня міста алею дерев’яних скульптур нарешті облаштували. Фігури розмістили на міській набережній поруч з парком імені Михайла Чекмана, де раніше був встановлений дерев’яний логотип фестивалю «Рок Буг».

Щоправда, як повідомив директор комунального підприємства «Парки і сквери Хмельницького» Олександр Боднарчук, колекцію скульптур з дерева там поставили тимчасово й незабаром вони «зникнуть» з набережної.

«До Дня міста ми їх на набережній виставимо, але потім заберемо. Фігури ще треба допрацювати, дофарбувати. Крім того, під скульптури треба виготовити закладні, щоб вони трималися на чомусь. Якщо будуть стояти просто на землі, вони згниють», - говорить Олександр Петрович.

Після завершення необхідних робіт дерев’яні вироби знову виставлять для огляду хмельничанам. Однак з місцем, де постійно буде розташована алея дерев’яних скульптур, в адміністрації парку ще не визначились.

«Коли ми їх дофарбуємо і зробимо закладні, фігури будуть виставлені на території парку Чекмана. У нас є ідеї, де саме ми їх поставимо. Але ще будемо консультуватися з цього питання. Тому, поки що остаточно рішення не має», - додає Олександр Боднарчук.

Встановлені скульптури одразу привернули увагу хмельничан
На алеї є фігури різної тематики
Казкові та історичні персонажі
Всього на набережній розмістили десять фігур
Фігури виставили до Дня міста
Незабаром вироби з дерева заберуть, щоб доопрацювати
Пізніше їх повернуть, але стоятимуть вони на території парку Чекмана

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую