ye-logo.v1.2

Не лише стріт-арт: на «Республіці» створюватимуть дерев’яні скульптури

Культура 3081
Цього року "Республіка" у Хмельницькому буде безкоштовною
Цього року "Республіка" у Хмельницькому буде безкоштовною. Фото: з архіву редакції

Після фестивалю їх перевезуть в один з парків міста.

Минулого року фестиваль «RespublicaFEST» переїхав з Кам’янця-Подільського до Хмельницького. Відбувся він на території Молодіжного парку.

Як писав сайт «Є», цього року організатори запланували дві «Республіки»: першу – у Хмельницькому (30 серпня – 1 вересня), другу – в Кам’янці-Подільському (6-8 вересня). Основний фест все ж відбудеться в обласному центрі і буде він вперше безкоштовним.

При відборі музичних учасників, організатори цього разу вирішили надати перевагу жіночим рок-гуртам. А от традиційну арт-складову фестивалю – графіті, тепер доповнять скульптурами з дерева.

«Муралами ми же давно займаємося, а хочеться чогось новенького. Тому вирішили, що привеземо на фестиваль людей з бензопилами. Буде майстрів 5-7, які зроблять низку великих скульптур з дерева. Різьблярі випилюватимуть креативні фігури, пов’язані з молоддю та музикою, - говорить організатор «RespublicaFEST» Андрій Зоін. - Готові роботи потім подаруємо місту. Можливо, відвеземо в парк Чекмана. На скільки мені відомо, в майбутньому там планують встановити багато подібних скульптур».

Цього року під час «Rock&Buh» майстри вирізали символ фестивалю на дереві, який пізніше встановили на набережній.

Крім музичної та арт-частини фестивалю, організатори підготували кілька екологічних та інклюзивних проєктів. Планують «Республіку» у Хмельницькому зробити доступною для людей з інвалідністю . А електронна сцена фестивалю цього року працюватиме від сонячних батарей. Крім того, на території «RespublicaFEST» розгорнеться «Алея громадських організацій».

«Вперше таку алею днями поставили на фестивалі «Atlas Weekend». Ми станемо другим фестивалем, де вона з’явиться. Найцікавіші громадські організації зі всієї України, які займаються різними молодіжними «штуками», приїдуть до нас на фестиваль, - додає Андрій Зоїн. - Це буде галявина з великими наметами, і в кожному з них розташується інша організація. Також долучимо найактивніших хмельницьких. Містечко працюватиме вдень, адже в цю пору доби на фестивалі зазвичай немає чим зайнятися».

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую