ye-logo.v1.2

Вогняне дерево і гігантські шахи – у Полонному два тижні триватиме Міжнародний керамічний пленер

Культура 5546
Останні приготування території фарфорового заводу до Міжнародного керамічного пленеру
Останні приготування території фарфорового заводу до Міжнародного керамічного пленеру. Фото: Миколи Козака

Розпочнеться Міжнародний керамічний пленер у суботу, 15 серпня.

Міжнародний керамічний пленер «Фенікс» стартує в суботу 15 серпня і триватиме протягом п’ятнадцяти днів, до 29 серпня. Протягом цих двох тижнів усі бажаючі зможуть відвідати майстер-класи, лекції та презентації керамістів, оглянути виставки керамічних виробів, а також взяти участь у створенні величезної мозаїчної картини, яка буде зібрана у велике художнє панно. В рамках майстер-класів відвідувачі зможуть власноруч виготовити та декорувати керамічну плитку.

За словами організаторів, благодійного фонду «Святого Валентина», кожен день пленеру буде і однаковий і різний водночас. Із однакового – буде можливість щодня брати участь у майстер-класах, а з різного – кожного вечора буде інша програма: від лекцій, до видовищного випалювання скульптур.

Як повідомила виконуюча обов’язки директорки благодійного фонду Наталя Ксьонзик, відбуватиметься усе дійство на території Полонського фарфорового заводу.

«У програмі пленеру, серед інших розваг, будуть і гра в шахи на гігантському шаховому полі площею у 10 квадратних метрів і можливість зробити відбитки своїх долонь у глині, долучитися до створення мозаїчного панно у вигляді фенікса і послухати цікаві лекції від майстрів та художників керамістів. А головне – унікальна вогняна скульптура «Керамічне дерево» буде зроблена протягом усіх днів роботи пленеру і залишиться на території Полонного. Щоправда з місцем розташуванням скульптури ще визначаємося», – розповідає Наталя Ксьонзик.

Територія фарфорового заводу майже готова до прийняття гостей
Для майстрів-керамістів обладнали спеціальні печі
Взяти учась у майстер-класах зможуть усібажаючі

Лекції читатимуть Алла Ботанова, мистецтвознавець, організатор Першого керамічного симпозіуму на базі Полонського заводу художньої кераміки «Кераміка-93», Олена Михайловська, заступниця директора з наукової роботи Хмельницького обласного художнього музею, Олена Корусь, старша наукова співробітниця Національного музею «Київська картинна галерея» та Микола Козак, художник-фарфорист, головний художник Полонського фарфорового заводу 1985-2007 років, який зберіг колекцію виробів підприємства.

Щоправда, не в усі дні можна буде потрапити на пленер вільно. У зв’язку із карантинними обмеженнями, на урочисте відкриття у суботу можна буде потрапити лише за спеціальними запрошеннями. В усі інші дні відвідувати територію пленеру з 17:00 можна буде у вільному режимі. Протягом дня майстри-керамісти на території працюватимуть також у закритому режимі. Усіх учасників організатори попереджають, що перебування на локаціях пленеру у масках обов’язкове.  

Довідка: Пленер - термін, який позначає роботу художників, скульпторів на свіжому повітрі, а не у майстерні.

Читайте також: Кожна знахідка цінна: полончани про артефакти, які знаходять під час робіт

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую