ye-logo.v1.2

Світлини двох пам’яток Хмельниччини у ТОП-10 кращих в Україні

Культура 2221
Світлина Гончарської вежі у Кам
Світлина Гончарської вежі у Кам'янці-Подільському посіла п'яте місце. Фото: Микола Кальченко

Фото вежі та костелу посіли п’яте та сьоме місця відповідно.

Дві світлини пам’яток, розташованих на території Хмельниччини, увійшли до переліку десяти найкращих робіт української частини міжнародного конкурсу фотографій об’єктів культурної спадщини для Вікіпедії «Вікі любить пам’ятки».

Як зазначають організатори, цього року вони отримали рекордні 47 тисяч світлин та відео пам’яток культури України. Протягом вересня свої роботи подали 550 авторів. За кількістю фото Україна посіла перше місце серед 50 країн-учасниць.

Отож, найкращими, за оцінками журі, стали світлини пам’яток, розташованих у Хмельницькій, Вінницькій, Донецькій, Запорізькій, Львівській, Харківській, Херсонській, Чернігівській областях та Києві. Ці фотографії представлять Україну на міжнародному етапі конкурсу.

У ТОП-10 – світлини споруд, розташованих у Кам’янці-Подільському та селі Зіньків на Віньковеччині.

Так, світлина Гончарської вежі у Кам’янці-Подільському посіла п’яте місце. Саме ця фотографія також стала найкращою у Хмельницькій області. Автором є Микола Кальченко. Зазначають, що переможець розповів, що йому подобається ділитися своїм баченням краси і величі України. Додають, що у Вікіпедії поки немає статті про Гончарську вежу. Тож сподіваються, що світлина надихне когось започаткувати статтю та розповісти про цю пам’ятку в найбільшій онлайн-енциклопедії.

Панорамне фото костелу Святої Трійці, що в селі Зіньків, на сьомому місці ТОП-10. Фото: Сергія Зиська

Ще одна світлина з Хмельниччини посіла восьму сходинку у ТОП-10. Це панорамне фото костелу Святої Трійці, що в селі Зіньків. Автором знімка є неодноразовий переможець конкурсу у багатьох номінаціях Сергій Зисько.

Читайте також: «Вікі любить пам’ятки»: світлини хмельничанина серед кращих в Словаччині.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую