ye-logo.v1.2

Як на Хмельниччині розвиватимуть культуру містечок

Культура 1955
Для проєкту обрали п
Для проєкту обрали п'ять містечок і селищ, яких не торкнулася урбанізація. Фото: з архіву

Активісти взялися поліпшувати туристичний потенціал кількох територіальних громад області.

Нещодавно стартував проєкт «Культура on/off. Цифрові мости», завдяки якому активісти розвиватимуть культуру віддалених містечок та територій на Хмельниччині. Для проєкту обрали п’ять хмельницьких локацій, які мають свої унікальні пам’ятки та культуру: Самчики, Чорний Острів, Антоніни, Жванець і Бакоту. За словами одного з авторів ідеї, організатора «Respublica FEST» Андрія Зоїна, таким чином вони сприятимуть покращенню туристичного потенціалу обраних громад.

«Під час пандемії збільшився відсоток людей, які подорожують Україною. Тому у нас виникла ідея популяризувати наші територіальні громади, які ми вважаємо туристично привабливими. Щоб туристи знали, що в нас є не тільки Кам’янець-Подільський, а дорогою могли подивитися ще кілька цікавих місцин, - говорить Андрій. – В обраних містечках і селах ми будемо знімати п’ять відеокліпів українським гуртам. Таким чином зможемо популяризувати місця через молодіжну аудиторію, яка найактивніше подорожує».

Також в рамках проєкту навчатимуть місцевих представників культури і туризму, як популяризувати свої пам’ятки під час пандемії.

«Зараз схеми змінилися і більша частка культури та туризму переходить в інтернет, а не у всіх територіальних громад є необхідні для цього знання. В нас же є досвід проведення багатьох фестивалів в режимі «онлайн» або в гібридному форматі. Ми хочемо цим досвідом поділитися. Розповімо як працює SMM, таргетивна реклама; для чого потрібно сторінки в соцмережах; як знімати, монтувати і запускати ролики, щоб робити рекламу своєму містечку», - додають організатори.

Проєкт підтримує Український культурний фонд. Наразі активісти роблять «розвідки», шукаючи цікаві місцини для майбутніх кліпів, паралельно створюють соціальні сторінки для громад. А вже найактивніша фаза проєкту – зйомки і майстер-класи – заплановані на кінець травня.

Нагадаємо, поблизу Бакоти планують організувати простір-хостел для літніх пленерів і резиденцій.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую