ye-logo.v1.2

Лазерне шоу, богатирські ігри: яким буде «My Fest 2021» у Хмельницькому

Культура 4923
Цього року молодіжний фестиваль триватиме два дні
Цього року молодіжний фестиваль триватиме два дні. Фото: ілюстративне з архіву

Молодіжний фестиваль стане «фестивалем можливостей».

Незабаром у Хмельницькому відбудеться щорічний молодіжний фестиваль «My Fest». Цього року його формат дводенний, відбуватиметься він протягом 19-20 червня на території Молодіжного парку.

Традиційно готують для фестивальників низку різнопланових локацій. Будуть література, спорт, музика, кіно, майстер-класи, розваги. Не обійдеться й без новинок. Цьогоріч «My Fest» стане фестивалем можливостей, розповідає його організаторка, голова Молодіжної ради Хмельницького Анастасія Козак.

«Цей перший молодіжний фест, який був у нашому місті. З 2013 року він проходив під назвою «Green fest», в 2018 його переформатували в «My fest». За ці роки для великої кількості молоді він став майданчиком для самовираження. Тепер ми хочемо це ще якісніше протягувати це на фесті, щоб допомогти молодим хмельничанам себе реалізувати, - каже Анастасія. - На головній сцені виступлять четверо молодих хмельницьких виконавців. Хтось відоміший, хтось зовсім маловідомий. Шляхом глядацького голосування ми оберемо одного виконавця, якому потім організуємо зйомки кліпу».

Торік на фестивалі виступи музичних виконавців відбулися посеред Південного Бугу на «Острові кохання».

На відміну від минулого року, коли музиканти виступали посеред Південного Буду з «Острова кохання», цього року головна сцена буде розміщена посередині парку. Крім музичної програми, у перший фестивальний день на сцені проходитиме фешн-показ мам з дітками. Учасники показу будуть одягнені у хмельницькі бренди одягу. Така атракція відбудеться вперше.

«Острів теж задіємо – там буде родзинка фестивалю. Ми влаштуємо лазерне шоу, яке буде направлене на острів. Таким буде завершення першого дня, - додає Анастасія. - Конкурс ненажер – поїдання фаст-фуду на швидкість, цього року теж буде. Торік було видовищно, тепер зробимо це організаційно якісніше».

Влаштують на фестивалі й кіно просто неба. У перший день хмельничанам покажуть один фільм, а наступного дня транслюватимуть декілька кінострічок на спортивну тематику.

Буде літературний блок. Його організують як продовження челенджу «Декламуємо хмельницьких».

«Ми надамо можливість виступити юним поетам, які мають свої вірші, але бояться їх розповсюджувати. Вони виступатимуть у парах з відомими хмельницькими поетами, які стануть їхніми літературними менторами. Разом з ними вони зможуть подолати страх сцени», - пояснює організаторка.

Традиційно на «My Festі» діятиме низка тематичних локацій.

Другий фестивальний день, 20 червня, стане днем спорту. На міському пляжі запланований показовий майстер-клас з кінного спорту, також там буде шоу мотобайків. Пройдуть ігри з регбі, волейболу. Богатирські ігри цьогоріч теж повертаються до Хмельницького. Вони відбудуться на парковці поруч з пляжем за участі ідейного натхненника Василя Вірастюка.

«По спортивній частині буде дещо нове – заплив навколо «Острову кохання». Буде на вибір три дистанції, які потрібно подолати. Це частково платна основа, але максимально видовищно. Триватиме з 9-ої до 14-ої години, а нагородження відбудеться на головній сцені», - говорить Анастасія Козак.

Через суперечливу погоду у 2021 році організатори вирішили відмовитися від пінних вечірок і водних батлів, які зазвичай збирають натовпи відвідувачів. Замість того у продовження теми спорту ввечері 20 червня на фестивалі влаштують кількагодинну фітнес-вечірку. Завершать фестиваль фаєр-шоу.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую