ye-logo.v1.2

У Хмельницькому відновлять ще дві скульптури Миколи Мазура

Культура 2141
Віслюка демонтували, щоб відремонтувати
Віслюка демонтували, щоб відремонтувати. Фото: з фейсбуку

Одну з фігур вже забрали на ремонт.

В обласному центрі продовжують відновлювати металеві скульптури Миколи Мазура. Тепер взялися за фігури на площі Свободи в мікрорайоні Виставка.

Сьогодні з майданчика демонтували скульптуру віслюка. Після того, як його «підлатають», повернуть на місце. Потім реставруватимуть скульптуру «Сад». Як розповіли сайту «Є» в Департаменті інфраструктури міста, роботи планують завершити орієнтовно за півтора місяця. Загальна вартість робіт за дві скульптури складає близько 200 тисяч гривень.

«Відбувся тендер. Ми уклали угоду на виконання робіт з поточного ремонту на відновлення фігур Миколи Мазура. Такі роботи були виконані в минулі роки в парку Чекмана і сквері Шевченка. Зараз дійшли руки до цих двох великих фігур, - розповіла начальниця відділу з благоустрою Тетяна Циб. - На площі Свободи є ще декілька скульптур. Дві з них в минулі роки відновлювалися коштом благодійників. Їх збором займалися художники і донька митця. А ми вже опікуємося рештою фігур».

Нагадаємо, наприкінці листопада минулого року композицію абстрактних металевих фігур Миколи Мазура встановили на розі вулиць Свободи та Шевченка поруч з приміщенням майбутнього музейного комлексу. Це відремонтовані фігури, які колись були на території готелю на вулиці Шевченка, а згодом були перевезені у парк Чекмана.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую