ye-logo.v1.2

У Старокостянтинові в замку влаштують кількаденний фестиваль (ПРОГРАМА)

Культура 5381
Болохівські гостини триватимуть 3-4 та 6 липня
Болохівські гостини триватимуть 3-4 та 6 липня. Фото: ілюстративне з архіву

На етнофестивалі зберуться колективи та майстри з різних куточків України.

Вже завтра на Старокостянтинівщині стартує етнофестиваль «Болохівські гостини». Цьогоріч він триватиме впродовж трьох днів – третього та шостого липня святкування відбуватимуться на території замку Острозьких, а четвертого липня – у селі Самчики.

Як розповідають організатори етнофестивалю, цього року запланували чимало цікавинок. У перший день розпочнуть дійство із конкурсу на кращого рибалку, паралельно запрацює містечко атракціонів. Гостям організують екскурсії по місту, а ще влаштують театралізовану екскурсію замком Острозьких.

«У нас завжди «Болохівські гостини» проходять дуже автентично і гарно, а цього року буде ще й ряд новинок. Найперше, у нас є 22 старостинських округи, які будуть презентувати свої регіони автентичними обрядами, звичаями, піснею та гастрономічною спадщиною. Кожен округ представлятиме свою кулінарну родзинку», - говорить начальник управління культурної політики та ресурсів Олександр Афанасьєв.

На «Болохівських гостинах» виступатимуть фольклорні колективи зі всієї України – всього близько двох десятків гуртів. Також народні умільці дивуватимуть відвідувачів своїми виробами. Впродовж третього липня на території замку діятиме виставка-ярмарок народних майстрів.

«Крім головної сцени, на території замку встановимо ще додаткову малу сцену. Там виступатимуть місцеві колективи з громади. Буде дефіле в етноодязі від старостинських округів», - додає Олександр Афанасьєв.

Наступного фестивального дня «Болохівські гостини» проходитимуть у Самчиках. Там у музеї-садибі відбуватимуться виступи аматорських колективів. Продовжать святкування 6 липня на території замку в Старокостянтинові, де пройдуть купальські гуляння із майстер-класами, виступами колективів, традиційними обрядами та дискотекою.

Читайте також: У Полонному туристів приваблюватиме дідуган Хо.

ПРОГРАМА

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую