FacebookInstagramRSSTwitterViberTelegramYouTubeTelegramViberWhatsApp ФотоВідеоКількість переглядів
23 Липня, 2024

Афіша Хмельницького на тиждень: жінка в науці та віднайдений живопис

Куди піти протягом тижня, читайте в нашій афіші. Фото: ілюстративне з архіву

Програма заходів на 6 - 12 вересня.

Цього тижня у місті відбудеться відкриття одразу  кількох виставок. У музеї-студії фотомистецтва хмельничанам продемонструють портрети українок, які вплинули на розвиток науки. Доповнюватимуть твори есе про них. У виставковій залі покажуть картини шепетівського художника Бориса Некрасова. Публіці представлять роботи, які тривалий час не були відомими аудиторії. Крім мистецьких виставок, містянам готують виставу у театрі Старицького та концерт у філармонії.

 А ще не забувайте про виставки, які вже діють у нашому місті. Виставка творів зі збірки ХОХМ "Атлант" до 110-річчя з Дня народження Івана Гончара триває в музейній галереї "квАРТира". В обласному художньому музеї експонують виставку "Відгомін часу" Олександра Дубовика. Продовжує діяти виставка нових надходженнь до музейної колекції.

ПРОГРАМА ЗАХОДІВ

Понеділок (6 вересня)

Благодійний концерт на підтримку онкохворої Олени Фурман

Організатори запрошують хмельничан та гостей міста долучитись до благодійної ініціативи для того, щоб зібрати гроші на лікування та врятувати життя викладачки бального танцю. Олена Фурман потребує дороговартісного лікування. Ще донедавна вона не відчувала і натяку на хворобу. Жінка багато років працювала викладачкою бального танцю.

Коли: 18:30
Де: обласна філармонія, Гагаріна, 7

Вівторок (7 вересня)

Фото: Вечірній Київ

Відкриття виставки «Наука – це вона»

На виставці представлені 12 портретів непересічних українок, що суттєво вплинули на розвиток світової та вітчизняної науки. Портрети створили сучасні ілюстратори та ілюстраторки Сергій Майдуков, Анна Сарвіра, Женя Полосіна, Оля Дегтярьова та Анна Іваненко. Їх супроводжує не звичайний підпис, а есе переможниць національного конкурсу, в якому брали участь дівчата з усієї України віком від 14 до 21 року.

Коли: 16:00
Де: Хмельницький музей-студія фотомистецтва, Проскурівська, 56
Вартість: безкоштовно

Четвер (9 вересня)

Фото: з фейсбуку

Відкриття виставки Бориса Некрасова "Нам Бог зробить Україну незалежну"

Бориса Некрасова (1930-2003) пам’ятають як автора розлогої серії портретів героїв антифашистського руху, що зберігаються в музеях Хмельницької, Вінницької, Житомирської, Рівненської і Волинської областей. Інші твори митця мало були відомі широкому загалу. Однак на початку 2000-х років, вже по смерті художника, несподівано віднайшлися понад два десятки його живописних творів періоду 1983-1999 рр., що відкривали нову грань творчості й особистості. Саме ці роботи будуть представлені в нинішній експозиції, присвяченій 30-річчю Незалежності України.

Коли: 16:00
Де: Дитяча школа образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва, Проскурівська, 65
Вартість: безкоштовно

П'ятниця (10 вересня)

Фото:  з архіву

Хмельницький кінофестиваль

Масштабна подія триватиме протягом 10-12 вересня й відбуватиметься на різних лоціях Хмельниччини. Жителям області покажуть 30 українських фільмів до 30-річчя Незалежності України. З них 29 будуть номінуватимуться у конкурсній програмі, ще одну роботу презентують поза конкурсом. Із 170 надісланих робіт на фестиваль відібрали 15 короткометражних фільмів, 5 повнометражних фільмів і ще 9 кінострічок, знятих на території Хмельниччини. Переможцям трьох номінацій вручатимуть статуетки Хмельницького кінофестивалю та грошові винагороди.

Конкурсну програму будуть демонструвати у чотирьох містах області. Покази відбудуться в Кам’янець-Подільському в кінотеатрі «Дружба», в Хмельницькому в кінотеатрі імені Шевченка та кінотеатрі ТРЦ «Woodmall».Також трансляції відбудуться 11 вересня в Красилові - покази просто неба (міський парк відпочинку), 12 вересня Шепетівка - покази просто неба (площа Т.Шевченка).

Коли: протягом 10-12 вересня
Де: Хмельницький, Кам'янець-Подільський, а також покази в Шепетівці і Красилові
Вартість: безкоштовно

Хореографічна вистава "Чаклунка"

Вистава за мотивами казки "Спляча красуня".

Коли: 18:00
Де: Хмельницький академічний театр ім. М.Старицького, Соборна, 60
Вартість: 80-150 гривень

Неділя (12 вересня)

Фото: ілюстративне з архіву

Концерт ВІА "Синій птах"

Пісні знаменитого вокально-інструментального ансамблю ВІА «Синій Птах» — справжні народні шлягери, які полюбилися не одному поколінню слухачів. Напевно всі пам’ятають такі хіти минулих років, як «Ти мені не снишся», «Клен», «Мамина платівка», «Гірко», «Слова», «Так ось яка ти», «В море ходять пароплави», «Я йду тобі назустріч», «Білий теплохід» і багато інших.

Коли: 18:00
Де: обласна філармонія, Гагаріна, 7
Вартість: 200-450 гривень