ye-logo.v1.2

Найкраще фото Хмельницької області обрали у конкурсі «Вікі любить землю»

Культура 5451
Світлина зроблена осіннього ранку на мальовничих схилах Дністра
Світлина зроблена осіннього ранку на мальовничих схилах Дністра. Фото: Сергій Нестерчук

Світлина зроблена на території Наддністрянського заказника.

Вдев’яте відбувся конкурс фотографій, присвячений пам’яткам природиУкраїни фотоконкурсу «Вікі любить Землю». Наразі триває оголошення цьогорічних переможців, які взяли участь в українській частині міжнародного фотоконкурсу та були визнані експертним журі найкращими у своїх регіонах. І вже відомо, що переможцем номінації «Найкраще фото Хмельницької області 2021» журі конкурсу обрало світлину, зроблену в Наддністрянському заказнику.

На переможній світлині з Хмельницької області - схили Дністра, вкриті туманом, - третьої за довжиною річки України, яка окрім Буковини та Хмельниччини також протікає територією Одеської, Вінницької та Львівської областей.

Фото було зроблене на території Наддністрянського заказника - мальовничого природного комплексу на лівому березі Дністра. Її автор – фотограф з Бердичева Сергій Нестерчук.

До теми: Світлина згарища в заказнику на Летичівщині потрапила до спецномінації «Неприємні відкриття» від Вікіпедії

«Ця світлина зроблена осіннім ранком на мальовничих схилах Дністра. Був сильний туман. Спочатку туман був дуже густим та високим, але коли вийшло сонце – він почав опускатися і перетікати між скелями. Це видовище мене дуже захопило в той момент. Теплі кольори сонячного світла в поєднанні з прохолодними тонами неба та скель, а також таємничість туману утворили цей мальовничий сюжет», - розповідає про світлину автор Сергій Нестерчук.

Фото було зроблене на території Наддністрянського заказника - мальовничого природного комплексу на лівому березі Дністра. Фото: Сергій Нестерчук

Як зазначають на сайті конкурсу «Вікі любить землю», на цьогорічний конкурс учасники подали 298 світлин 95-ти природних територій Хмельницької області. А за всі роки конкурсу вдалося отримати фото 345 об’єктів природо-заповідного фонду із 521, що внесені до державного реєстру.

Нагадаємо, торік фото заказника з Хмельниччини потрапило у десятку спецномінації «Вікі любить Землю».

Довідково: Фотоконкурс «Вікі любить Землю» (Wiki Loves Earth) має на меті поповнення інтернет-проектів, що підтримуються Wikimedia Foundation Inc. фотографіями пам’яток природи і об’єктів природно-заповідного фонду, що знаходяться на території України.

Проводиться конкурс в 34 країнах з різних куточків світу. Усього за роки української частини конкурсу, учасники подали на конкурс понад понад 80 тисяч фотографій.

Усі фотографії, надіслані на конкурс, потрапляють до службової категорії Images from Wiki Loves Earth 2020 in Ukraine. Одночасно вони потрапляють до загальної категорії українських пам’яток природи - Natural heritage sites in Ukraine. Таким чином світлини стають надбанням людства - їх може використовувати будь-хто з будь-якою метою, не забуваючи вказати автора і джерело, звідки було взято фотографію.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую