ye-logo.v1.2

Афіша Хмельницького на тиждень: Андріївські вечорниці, гостина святого Миколая

Культура 2541
Куди піти протягом тижня - читайте в нашій афіші
Куди піти протягом тижня - читайте в нашій афіші. Фото: ілюстративне з архіву

Програма заходів на 13-19 грудня.

У Хмельницькому цього тижня вируватимуть зимові гуляння. Вже сьогодні на Різдвяному ярмарку мають відбутися Андріївські вечорниці з традиційними українськими обрядами та виступом «Чумацького шляху». Також цього дня може запрацювати льодова гірка. За кілька днів відкриють гостину святого Миколая, яку цьогоріч розташують в ляльковому театрі. В останній день тижня на сцені ярмарку перед дітлахами виступить святий Миколай, а потім на території новорічного містечка влаштують концерт і лазерне шоу.

Крім того, у театрі Старицького підготували кілька вистав, а в філармонії організують музичні вечори. Запланована і зустріч хмельничан з перекладачем Олександром Ірванцем та фестиваль добрих справ, під час якого збиратимуть гроші для Софії Коваль.

ПРОГРАМА ЗАХОДІВ

Понеділок (13 грудня)

Андріївські вечорниці на Різдвяному ярмарку

У центрі міста з нагоди свята влаштують традиційне театралізоване дійство «Андріївські вечорниці», а на сцені ярмарку виступить хмельницький гурт «Чумацький» шлях.

Коли: 18:00
Де: Проскурівська, майданчик перед кінотеатром Шевченка 

Андріївські вечорниці у Молодіжному центрі

Відбудуться традиційні святкування на Андріївські вечорниці. Що буде: гадання для дівчат; інтерактивні ігри для дівчат та хлопців; кусання калити; конкурс найкращого строю; українські співи; поїдання вареників. Дрес-код - український національний стрій (вишиванка).

Коли: 18:00
Де: Хмельницький Молодіжний центр, вул.Кам'янецька, 63

Вівторок (14 грудня)

Вечір інструментальних концертів

У Хмельницькій обласній філармонії відбудеться вишуканий Вечір інструментальних концертів. Участь беруть: Камерний оркестр Хмельницької обласної філармонії - художній керівник Тарас Мартиник Диригент - заслужений артист України Сергій Рабійчук. Солісти: Наталія Молдован (орган) - Заслужена артистка України; Марія Кухар (орган); Оксана Цмур (скрипка) - Заслужена артистка України; Світлана Мельник (віолончель); Юрій Маршалик (альт) - Лауреат міжнародних конкурсів.

Коли: 18:30
Де: Хмельницька обласна філармонія, вул. Гагаріна, 7

Четвер (16 грудня)

Ірванець перекладає з білоруської

Влітку цього року в Україні вийшли одразу дві книги Уладзімєра Арлова, відомого білоруського письменника, прозаїка і поета. «Видавництво Старого Лева» випустило томик прози «Краєвид з ментоловим ароматом, а «Люта Справа» — збірку поезій «Усе як раніше лише імена змінилися». Обидві книжки переклав Олександр Ірванець. Ірванець співпрацює з Арловим уже понад 20 років. Першу його збірку українською — «Реквієм для бензопилки» впустило видавництво «Факт» іще 2005 року, теж в перекладі Ірванця.

Тож цього вечора Підскарбій «Бу-Ба-Бу» постає в ролі перекладача, і приблизно півтори години у притаманній йому занудній манері читатиме свої інтерпретації білоруського класика, прозові та віршовані. Також у програмі передбачено запальне обговорення політичної ситуації в Білорусі і в Україні, відповіді на запитання, автографи, селфі, обійми, тощо.

Коли: 18:30
Де: Проскурівська, 70 (Bar Sympatia)

П'ятниця (17 грудня)

Концерт Академічного симфонічного оркестру "Christmas Symphony"

Зустрічайте незабутній подарунок від Хмельницької обласної філармонії на день Святого Миколая – естрадний концерт світових хітів "Christmas Symphony". З радістю запрошують Вас завітати до новорічної музичної феєрії, що приготувала Хмельницька обласна філармонія!. У цей вечір пропонують Вам відчути присмак зимової казки, що своїми дивами ось-ось огорне увесь світ.

Коли: 18:30
Де: Хмельницька обласна філармонія, вул. Гагаріна, 7

Субота (18 грудня)

 

Фото: ілюстративне з архіву

Фестиваль "LIVE FOR LIFE" (Наживо для життя Софії Коваль)

В "Арт Пабі" відбудеться фестиваль добрих справ "Live For Live", який присвячений цьогоріч підтримці Софії Коваль.
У дівчинки рідкісна генетична хвороба — спінальна м’язова атрофія. Врятувати її може укол препаратом “Zolgensma”, який коштує 2 мільйони 300 тисяч доларів. Традиційний благодійна програма "Наживо для життя" збере навколо себе поціновувачів хорошої музики на будь який смак. Наживо для життя Софії співатимуть: YANA SVOYA; KATE SOUL; П'25; БАБАЙ; FARINHATE.

Коли: 18:00
Де: "Арт Паб", вул.Подільська, 93
Вартість: 200 гривень

Вистава "Казка про Омелька"

Завітайте із своїми дітками на привітання Святого Миколая та виставу "Казка про Омелька". Казка про те, як біда сталася у казковому королівстві: плаче молода Царівна, вередує та й годі, і ніхто не може її розвеселити. Кого тільки батько Цар не запрошував, та все дарма. Навіть гадки нема, хто зможе допомогти. А хоча..., чи не той то Омелько, що жне жито помаленьку? Ну, звичайно, він, бо саме він пошкодував Щуку та відпустив назад в ополонку її діток.

Коли: 12:00
Де: Хмельницький академічний обласний театр ляльок "Дивень", вул. Проскурівська, 46

Неділя (19 грудня)

Фото: ілюстративне з архіву

Свято до Дня святого Миколая

У день святого Миколая в новорічному містечку теж триватиме святкова програма. .для малечі готують театралізоване дійство «У Хмельницький поспішає Миколай», потім відбудеться виступ гурту «Пациків з Франека». Завершуватимуть вечір на Різдвяному ярмарку лазерним шоу.

Коли: 17:00
Де: Різдвяний ярмарок, вулиця Проскурівська

Дитячий новорічний ранок у філармонії

З 19 грудня, до Дня Святого Миколая Хмельницька обласна філармонія щиро запрошує своїх друзів та гостей на дитячі новорічні ранки біля Новорічної Ялинки! Святкова програма покличе вас до зимової казки, де діти світяться радістю, а батьки добром, де панує любов і дива стають реальністю. Жива музика, захоплюючі завдання та конкурси, запальні танці, а також яскраві новорічні фото-зони.

Коли: 11:00
Де: обласна філармонія, Гагаріна, 7

Вистава «Мауглі»

Найкращим подарунком до Свята Миколая, звичайно буде диво і казка! Театр Старицького робить подарунок усім нашим глядачам та запрошує на прем’єру казки «Мауглі» за відомим твором Кіплінга. Неймовірна музика, фантастичні костюми та неперевершена гра акторів допоможуть вам перенестись у загадковий світ диких джунглів.

Коли: 12:00
Де: Хмельницький обласний академічний музично-драматичний театр ім. М. Старицького, вул. Соборна, 60

Вистава «Ой не ходи Грицю, та й на вечорниці»

Важко від серця відривати того, кого любиш. А надто, коли ця любов дорожча за життя! У драмі «Ой не ходи, Грицю, та й на вечорниці» йдеться про жагуче кохання, яке межує з трагічними наслідками! Відома українська драма про любовний трикутник, в якому щастя вкрадене в усіх головних героїв, не залишає байдужими глядачів.

Коли: 18:00
Де: Хмельницький обласний академічний музично-драматичний театр ім. М. Старицького, вул. Соборна, 60
Вартість: 80-150 гривень

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую