FacebookInstagramRSSTwitterViberTelegramYouTubeTelegramViberWhatsApp ФотоВідеоКількість переглядів
30 Червня, 2024

Артем Пивоваров, Alyona Alyona, Cheev, Аліна Гросу, Katana, Khayat: нова добірка української музики

Українська музика в тренді. Фото: ggpht.com

Українські артисти зазначють, що слухати російське зараз - це фінансувати війну з нашою країною.

Українські виконавці продовжують творити. У сучасних піснях співаки переосмислюють як вірші вітчизняних поетів, так і народну творчість.

Співак Артем Пивоваров продовжує проєкт ”Твої вірші, мої ноти”, створений задля популяризації та підтримки української культури, поетів і письменників через призму музики.

Нову пісню “Люлі Люлі” на вірш Пантелеймона Куліша він записав з реп-співачкою Альона Альона.

“Всім знайомий цей стан, коли навіть серед людей почуваєшся самотнім та чужим. Кожен з нас переживає це по-своєму. Хтось ховається від світу, поринувши у спомини, хтось шукає спокій у єднанні з природою. Цю картину можна побачити у відео. Alyona Alyona блукає у своїх думах, переходячи від однієї згадки до іншої, ніби з кімнати в кімнату. Артем Пивоваров - споглядач-мандрівець, а природа виступає у вигляді чистої світлої думки, за якою Артем так уважно спостерігає. Зрештою, всі ми мандрівники, що літають у власних думках і прагнуть так чи інакше заповнити душевну порожнечу”, - йдеться в описі до відео.

За словами Пивоварова, робота "Люлі-люлі" відображає внутрішній світ людини, яку охопили почуття самотності та відчуження. У цьому стані зараз перебуває ледь не кожен українець, незалежно від місцезнаходження та кількості людей навколо. У такі моменти вмикається захисна реакція: хочеться закрити своє серце та загубитися у спогадах.

«Часто розчарування в житті, невдачі та просто біль змушують наше серце закритися і більше нікому не довіряти. Але коли самотність заповнює все навколо і починає давити - ми шукаємо трохи спокою та натхнення для того, щоб перезавантажитися і знову бути відкритими для нового. Взявши за основу вірш Куліша, цей момент відчаю, кожен з нас трансформував його з крапки в кому, бо ми віримо, що світло все ж переможе темряву», - розповіла Alyona Alyona.

Відео зібрало майже 150 тисяч переглядів і займає 12-ту сходинку серед популярних в українському сегменті Youtube.

Музикант Влад Чижиков, відомий як CHEEV, родом з Білорусі. Однак, ще минулого року він випустив свій перший україномовний альбом. Навесні його пісня “Гарно так” стала мегахітом в Україні. Цього тижня співак випустив нову пісню “Мрієшся”.

Відео на пісню вже потрапило до музичних трендів Youtube в Україні.

«На створення треку «Мрієшся» мене надихнула концепція фільму Крістофера Нолана «Початок», про різні рівні сновидінь, у яких перебувають люди. Подекуди навіть у нічних кошмарах перебувати легше, аніж в реальності. Але, зрештою, «Мрієшся» — це пісня про кохання, вона передає палітру почуттів, що переживає людина після розлуки, поставивши крапку в стосунках”, - йдеться в описі під відео.

Цього тижня вийшов кліп на пісню “Колягаля” співачки “Геля Зозуля”. За перший день відео зібрало 30 тисяч переглядів. Однак, сама пісня швидко набирає популярності. Так, у рейтингу музичного застосунку Shazam з вибіркою по Хмельницькому пісня посідає 35 сходинку, у всеукраїнському рейтингу пісня має 71 сходинку.

“Пісня « Коля Галя» кожному припала до серця,бо це пісня про життя нашого українського народу! В кожному кадрі ми бачимо Україну, нашу найкращу і найріднішу землю! Природа, вишита сорочка, подушки, рушники на іконах, музичні інструменти, сільські хлопці і дівчата, їжа, віночок,пшеничне колосся, і хустка - наша українська хустка - Берегиня нашого роду!”, - написала співачка під відео.

Співачка GROSU ( Аліна Гросу) випустила пісню “Лужок”, яка зібрала майже 400 тисяч переглядів.

"30 вересня – День усиновлення дітей в Україні. Саме сьогодні, коли багато дітей залишилися без сім'ї не з їхньої вини, потребують піклування та опіки в такий складний час для всіх нас. У моєму новому арт-відео показано історію про те, як дитина знаходить своїх нових батьків, нову родину, попри всі складнощі та перепони. Це незвичне відео, воно повністю створене вручну із пластиліну руками дітей української студії “SOVAanima” під керівництвом художника Вадима Болдурата", - написала співачка в описі під відео.

За словами художника Вадима Болдурата, для створення відео використали три кілограми іспанського пластиліну.

“Ліпили 10 днів по 12-15 годин на добу. Останні дні працювали цілодобово, але воно того варте. До речі, побороти втому від довготривалої роботи нам допомагало постійне прослуховування пісні. Вона надихає та підтримує позитивний настрій, і ми це підкреслили у відеороботі", - зазначив Болдурат.

Співачка та блогерка Jerry Heil (Яна Шемаєва) випустала пісню, присвячену своєму батьку.

“Пісня прийшла сама. Я просто почула мелодію гітари і почала наспівувати: «Тато, утамуй, ута-утамуй. Тато, утамуй, утамуй, тато». Написала її спеціально до Дня народження мого батька, Але як важко тим дітям — маленьким і дорослим дітям — чиї батьки служать? Приспів я присвятила їх татам.

Куплети — про мене і батька. Про нашу схожість. Мама завжди мені казала, що я «в батечка вдалась», і я рада. Я не парюся про думку людей, ходжу, як він, «в куртці з вирваними замками» .

І кожен в цій пісні знайде свою асоціацію і свою живу іскру, яка запалить тисячі ваших особистих флешбеків з дитинства, я впевнена.

Мрію, щоб закінчилася війна, і цю пісню можна було просто слухати й співати біля каміна з гітарою в родинному колі”, - написала співачка в описі пісні “Тато”.

Раніше співачка записала пісню зі своєю мамою. 

Співак Khayat випустив нову пісню. Фіналіст дев'ятого сезону «Голосу країни», фіналіст Національного відбору на «Євробачення-2020» записав композицію “Нехай”.

“Сьогодні життя має зовсім іншу швидкість і набуваємо ми так само стрімко, як і втрачаємо. Кожень день варто жити як останній і це ніяк не пов’язано з війною. Люди помирають щодня, не тільки від куль та ракет. Ми не маємо права дозволяти собі бути більш уважними, більш терплячими, більш люблячими колись потім . Бо немає ніякого «потім», немає безлічі шансів. В нас є тільки «сьогодні».

Тому живіть сьогодні! Любіть сьогодні, аби потім не марити спогадами і не корити себе за те, чого не відбулось”, - написав співак в описі під відео.

Три виконавця GLOVA (Мар'ян Глов'як), MANIN (Роман Мазурчак) та GOVORUN записали власну версію патріотичної пісні “Батько наш Бандера”. За три дні відео на пісню переглянули майже 100 тисяч разів.

“Патріотична робота, насичена українським бойовим настроєм, нашим безстрашним духом. Ми нескорені, ми вільні, ми проженемо лукавого ворога, який зробив велику помилку, прийшовши на нашу українську землю. В треці виконавці чітко висміюють окупантів, які виявились грабіжниками і катами. Зло згине, правда переможе, а в поміч цьому наш батько Бандера”, - йдеться в описі під відео.

1 жовтня хмельницький рок-гурт “Katana” презентував кліп на пісню “Твори”. У відеоряді кліпу можна побачити кадри, зроблені у Хмельницькому обласному художньому музеї (ХОХМ).

В пісні йдеться про те, що творити може кожен і не потрібно зупинятися, щоб реалізувати свої ідеї. Якщо є ідеї і бажання, то потрібно шукати спосіб\ і творити.

Презентацію пісні гурт приурочив до Дня музики.

Репер Еван Колін випустив пісню “Платиш Мордору”. Трек про те, що коли українці слухають російську музику, то вони фінансують війну з власною країною, бо ці ці гроші повертають в Україну ракетами.

Співак зазначає, що досі російські музиканти перебувають в українських чартах на перших сходинках, а це значить, що українці не лише слухають виконавців країни-агресора, але й фінансують їх.

В День музики гурт SESTRA разом з IKSIY презентували нове бачення української народної пісні "Чом ти не прийшов".

"Чом ти не прийшов" - це не просто кавер, це нове звучання, сучасний текст та поєднання вже давно знайомих слів з українських народних пісень.

Вона поєднала в собі автентичну ліричну пісню "Чом ти не прийшов" та жартівливу "Ти ж мене підманула" з новим текстом написаним солісткою гурту SESTRA Інесою Грицаєнко. А IKSIY перетворив її на танцювальний трек з сучасним саундом та гіпнотичними звуками саксофону від Alina Sax.

"Мені подобається додавати в наші трек уже відомі вірші або народні пісні. Для мене це поєднання минулого і сучасного. Збереження культурної спадщини нашої країни", - ділиться Інеса.

Щодо бонусів добірки цього тижня, то співачка Луна презентувала нову пісню «Ще раз». У ній лірична героїня розповідає, що не встигла зізнатися у своїх почуттях до коханого, бо почалася війна й розлучила їх, пише видання Слух.

Це не перша українська пісня Луни. На початку кар’єри у 2015 році вона записала пісню «Виграй», яка вийшла на цифрових платформах у березні 2022. Також у 2021 вона випустила пісню та кліп «Пташка».

Після 2014 року Христина Герасимова продовжила виступи у рф, проте з початком повномасштабного вторгнення 24 лютого 2022 розірвала всі відносини з російською стороною.

Солістка гурту Flur Ольга Пулатова переклала головний хіт колективу "Шовкопряд" українською.

Пісня була записана у 2006 році та увійшла до альбому "Все вийшло з-під контролю". Сама група розпалася ще 2017 року.

Крім того, цього тижня хмельницька бандуристка Марина Круть представила новий відеокліп на пісню “Леся” з нового альбому. Основою для композиції став вірш поетеси Лесі Українки «Contra spem spero!».

Також цього тижня хмельницький метал-гурт Surface Tension випустив нову пісню “Марічка”, присвячену жінкам, які зараз захищають українську землю.