ye-logo.v1.2

Хмельницька бандуристка Марина Круть випустила кліп на легендарний вірш Лесі Українки

Культура 2618
Марина Круть презентувала новий відеокліп
Марина Круть презентувала новий відеокліп

Пісня "Леся" увійшла до нового альбому співачки.

Хмельницька бандуристка Марина Круть представила новий відекліп на пісню “Леся” з нового альбому. Основою для композиції став вірш поетеси Лесі Українки «Contra spem spero!»

“Пісня “Леся” написана на вірш геніальної української поетеси Лесі Українки. У кліпі використані особисті відео про евакуацію під час війни, надані на прохання Марини Круть дівчатами з різних міст України. Режисер кліпу Сашко Кулик долучив власні документальні кадри, які зафільмував на львівському залізничному вокзалі у перші дні початку повномасштабної війни”, - написала співачка у дописі під відео.

Відео на пісню про українську жінку, яка має силу здолати шлях через увесь світ зі своїми маленькими дітьми задля збереження майбутнього нашої країни.

“З початком повномасштабного вторгнення з України виїхало 12 млн українців. Це 12 мільйонів особистих драм і трагедій. Дуже боляче бачити на залізничних і автовокзалах жінок з дітьми, які покидають Україну, не знаючи напевно чи повернуться колись. Хтось знайде нове життя і асимілюється за кордоном. Хтось повернеться додому, а хтось не має вже додому, нема куди повертатись”, - зазначає співачка.

Вірш «Contra spem spero!» (з лат. Без надії сподіваюсь!) написаний Лесею Українкою у 1890 році. В ньому звучить заклик до переборення труднощів на шляхах життя і боротьби.

Раніше“Сайт “Є” писав, що Марина Круть (KRUTЬ) презентувала свій другий альбом "Літепло".

У ньому немає пісень та згадок про війну, оскільки платівка була написана ще два роки тому і з того часу дороблялася. У "Літепло" увійшло 8 треків, серед яких інтерпретація вірша Лесі Українки Contra Spem Spero, саундтрек до фільму "Я працюю на цвинтарі" та пісня за участю Вови зі Львова.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую