ye-logo.v1.2

Джамала, Макс Барських, Сергій Лазановський, Грінджоли, Probass Hardi: підбірка нової української музики

Культура 5154
Цього тижня більше нових пісень про любов
Цього тижня більше нових пісень про любов. Фото: kanaldom.tv

Пісні про кохання - тренд цього тижня

Цього тижня українські виконавці активно випускали нові пісні про кохання, але не забували про тих, хто зараз боронить українську землю від ворога.

У топ-10 популярних музичних відео в Україні цього тижня потрапила спільна робота переможця "Голосу країни" Сергія Лазановського та представників України на "Євробаченні-2005" гурту GREENJOLLY. Вони випустили пісню "Засинає чорний ліс", яка є уособленням повстанського руху українського народу.

"Засинає чорний ліс" – маловідома пісня УПА, якій вже понад 70 років. Вона розповідає про партизанську боротьбу українського народу проти радянської системи, що відбувалась і на теренах Івано-Франківщини, звідки Lazanovskyi та GREENJOLLY родом. Саме село Посіч, яке розташоване за декілька кілометрів від Івано-Франківська, стало епіцентром повстанського руху, звідки і починається так званий Чорний ліс. Він веде аж до Карпат, де і були криївки партизанів УПА.

Ідейним натхненником створення цієї пісні став Роман Калин (GREENJOLLY).

Говорить, що він співав її ще зі старших класів та навіть не знає, яким чином пісня з таким глибоким сенсом потрапила до репертуару концертів у дворі.

"Це були далекі 80-90 роки, ми у дворі часто з друзями збиралися та співали різних пісень під гітару, серед яких була і "Засинає чорний ліс"... Не знаю, хто нам показав цю пісню, звідки вона взялася, та на цих зборах ми завжди її співали. Вже країна була на розвалинах Радянського Союзу, і таким чином ми висловлювали свій протест проти радянської системи, яка діяла в той час", - поділився лідер гурту “Грінджоли”, пише ТСН.

Певним поштовхом до створення нового, сучасного звучання цієї пісні для Романа Калина стало російське повномасштабне вторгнення. Кліп на трек "Засинає чорний ліс" знімали в тематичному місці - Чернівецькому обласному музеї народної архітектури та побуту, до якого безпосередньо і веде цей Чорний ліс.

Відео вже переглянули понад 150 тисяч разів.

Макс Барських та співачка ETOLUBOV презентували спільну пісню “Римую”, яка також потрапила до музичних трендів цього тижня на Youtube.

“Саундтрек людяності та теплих почуттів, які не в змозі загасити навіть війна. Саме так можна описати «Римую». Це чуттєве послання до всіх українських пар, яким вдалося попри численні обставини знайти чи зберегти своє кохання”, - йдеться в описі пісні.

«Сьогодні мільйони українців розлучені відстанню. Єдиний зв'язок з коханими, що в нас лишається - це екрани мобільних телефонів. “Римую” – пісня про всіх, хто плекає свої почуття, незважаючи на випробування відстанню», - розказала співачка.

Макс Барських відмітив, що сьогодні війна йде на всіх фронтах.

“У музиці важливо, щоб українське слово та рима знаходили нову форму, стаючи ближчими до сприйняття сучасної молоді. Разом з Любов'ю ми прагнули створити чуттєвий і водночас по-справжньому український поп-трек. Я переконаний, що наша мова може і має звучати сучасно”, - підкреслив співак.

Відео на пісню переглянули понад 270 тисяч разів.

SadSvit — 18-річний співак та постпанк-музикант Богдан Розвадовський з Івано-Франківська. Навесні він підкорив українські чарти та TikTok піснею «Касета», яку у своєму відео використав полк «Азов».

Цього разу він зробив дует з 18-річною співачкою Лізою Углач («Структура Щастя»).



“Силуети” - перша пісня з майбутнього альбому, в який вкладується неймовірно багато сил”, - написав співак в описі до відео.

Кількість переглядів відео,, в якому багато кольорів, наближається до 100 тисяч. Крім того, кліп потрапив до популярних музичних відео цього тижня в Україні.

Ексучасник “Голосу Країни” Олександр Тесленко випустив пісню “Я розбиваюся”. За даними рейтингу музичного застосунку Shazam, у Хмельницькому ця пісня цього тижня увійшла в топ-20. У всеукраїнському рейтингу Shazam ця пісня займає 33 сходинку.

У своїй пісні про кохання Alexander Teslenko співає “Я розбиваюся ущент, менi так важко сумувати за тобою”.

“Сайт “Є” неодноразово писав про молодих виконавців, які вдало дебютують під час війни.

Цього тижня гурт FUNTA BERRY дебютує з сінглом «Космонавти», щоб нагадати кожному про те, що навіть у такі тяжкі часи необхідно розслаблятися та танцювати.


«Піднімемось у Карпати скрізь між гір будем лунати, скрізь танцюють космонавти» — наші яскраві моменти життя, навіть під час війни, коли в ритмі танцю завмирає час. Незабаром перемога буде за нами, а поки танцюймо та віримо в нашу перемогу!», - йдеться в описі під відео.

Пісня “Космонавти” також потрапила до рейтингу Shazam в Україні цього тижня.

Виконавиця запального хіта «Вечорниці» SKYLERR випустила новий трек “Назви моє ім’я”.

“Розлука, кохання, відстань та біль — це далеко не весь спектр емоцій, які передала артистка SKYLERR. Трек «Назви моє ім‘я» розповідає історію кохання двох людей, яких розлучила війна. Він — не тут, а вона — сама та ледь справляється з його відсутністю. Кліп до пісні органічно доповнює це, виймаючи з її пам‘яті фрагменти з коханим”, - йдеться в описі під відео, яке переглянули вже майже 50 тисяч разів.

Пісня також опинилася вже у рейтингу Shazam в Україні.

Цього тижня співачка Джамала випустила новий міні-альбом “Поклик”. Це її десятий альбом.

Як пише видання Liroom, новий альбом особливий тим, що був записаний у різних куточках Європи, де Джамала виступала на підтримку України після початку повномасштабної російської агресії. Співачка зазначила, що в цей період переживала тугу за рідними людьми, а також гордість за свою рідну країну.

«За цей рік багато хто з нас почув свій поклик. Боротися. Рятувати. Любити. Для мене цей запис сповнений теплих почуттів до сміливих людей, які ніби все життя невтомно борються за власну волю й величну культуру», — розповіла вона.

У альбом увійшли чотири треки. Усі пісні альбому мають елементи близьких Джамалі культур — кримськотатарський музичний інструмент дойру, народний спів, поезію Василя Симоненка.

У підбірку потрапила пісня “Закохана”.

Кременчуцький електронний проєкт “Probass Hardi”, який став відомий завдяки хіту “Доброго вечора, ми з України”, створив нову пісню разом з ЮЮ.

Юлія Юріна - екссолістка гурту YuKo, який брав участь у відборі до Євробачення.

“Українська музика повинна розвиватися! Це складова нашої культури. Для нас принципово робити нові стилі, які будуть наслідувати, а не йти за старими кліше, що навпаки наслідують когось. Ми хочемо експериментувати та робити свіжі кроки, які від нас не очікують, тому запросили до співпраці талановиту, українську співачку ЮЮ, яка написала дуже потужний текст, на цей раз драм мотиви гурту "PROBASS HARDI", як результат представляємо новий трек “Палає”, що передає наші почуття зараз. Українці неймовірні і тому ми обов'язково переможемо, а наші вороги палатимуть вічність”, - йдеться у зверненні музикантів під відео на пісню.

Рок-гурт “Діти інженерів” цього тижня представив пісню “Зло”, де є відсилки до віршу Івана Франка “Каменярі”.

“Дякуючи долі терпнемо від болю, більше ми не кволі і не дурні, Хата вже не скраю, глянь, як розкидають цю собачу зграю каменярі”, - йдеться в тексті пісні.

Гурт з Тернополя “Творчі” випустив пісню «Вимкни телефон». Це іронічний трек про телефонну залежність: не від новинних пабліків, а від красивого життя у соцмережах.

“Це історія хлопця, який на побаченні з дівчиною готовий дістати їй зірку з неба, а вона гортає стрічку в Instagram і не помічає його почуттів. В соцмережах завжди красива картинка, але в пісні ми закликаємо - «вимкни телефон» і живи реальним життям, а не цифровим. Зараз це особливо актуально ще й для того, щоб зберегти свої нерви”, - відмічають TVORCHI.

Щодо бонусів цієї підбірки, то ще варто відзначити пісню “Божевільна”, яку випустила Слава Камінська.

Камінська останнім часом викладала в себе в інстаграмі пости, котрими дивувала публіку. Як виявилося, у такий спосіб виконавиця просувала свою нову пісню "Божевільна".

Про прем'єру співачка написала у Інстаграмі. Разом із нею виставлено ролик, основою для котрої став дитячий малюнок.

"Я божевільна, як і всі ми! Світ жорстокий, як виявилося! Ми були до цього готові? Ні! Є стосунки, є відстані й розставання за розставаннями. Є мисливці за "багатим" життям і відстань між сім'єю, яку багато хто беріг і намагається зберегти. Але кожній тварі по парі). Кожен мисливець знаходить свою дичину)", – написала Камінська.

Також вона додала, кому адресована її свіжа композиція: "І, до речі, пісня написана коханій людині, у якої дичина – я. Ну, чи він… Подвійні стандарти? Так буває".

За словами Слави, трек записано на диктофон смартфона, а ілюстрація – справа рук її "геніальної Лаури".

Щодо тематики цього тижня, то цікаву пісню про кохання представив й Kosmirak.

Його нова пісня називається "Моя мелодія"

Український співак з Маріуполя ENLEO (Нікіта Леонтьєв) виконав пісню “Веди мене в храм”. Це україномовний переклад відомої пісні Hozier «Take Me To Church».

“Це мій третій переклад, над створенням якого ми працювали більше, аніж над попередніми. я впевнений, що ця робота торкнеться вашого серця. Головний герой нашого кліпу приходить у храм на сповідь, щоб відпустити всі свої гріхи і бути чистим поруч із нею... “, - написав співак.

Кліп на цей кавер потрапив до найбільш популярних музичних відео в Україні.

Також до трендових музичних відео потрапила весела дитяча пісенька про Бума і Цика, відео на яку переглянули майже 200 тисяч разів.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую