ye-logo.v1.2

Wellboy, ТНМК, Анна Трінчер, Mountain Breeze: підбірка нових українських пісень за тиждень

Культура 4415
Нова підбірка україномовних пісень
Нова підбірка україномовних пісень. Фото: maximum.fm

Світові хіти також звучать українською.

Українські виконавці продовжують випускати нові пісня, незважаючи на війну.

Музикант Wellboy випустив першу пісню після розриву з продюсером Юрієм Бардашем, про якого кажуть, що той має проросійські погляди і жодного разу не висловився на підтримку України.

Новий трек "Ворогів на ножі" Wellboy присвятив незламності українського народу.

Якщо раніше Антон Велбой випускав жартівливі пісні, то ця зовсім інша. У ній йдеться про те, що українцям зараз доводиться чинити опір російській агресії і про те, що наш народ непереможний.

"Ця пісня про те, як нам доводиться чинити опір ворогам, боротися за українські цінності, культуру, писемність, мистецтво, традиції і, найголовніше, нашу ідентичність, яку ворог сьогодні намагається викрасти у нас і знищити. Вона про непереможний людський дух, про нашу перемогу, свободу і жагу до життя. Ми переживаємо не найкращі часи, але крізь тріщину обов'язково проб'ється світло і всі вороги будуть покарані", - прокоментував свій новий хіт артист.

Пісня займає сьоме місця у трендах музичних відео на Youtube в Україні. За кілька днів кліп зібрав майже 300 тисяч переглядів.

Минулого тижня в топи потрапила нова робота проєкту Мюсли UA, яка отримала назву отримала назву “Добрий День Everybody”.

Цього ж тижня у топах Youtube та Shazam опинився вже інший трек, але з цим ж семплом “Добрий День Everybody” - із відомою фразою прем'єр-міністра Великобританії Бориса Джонсона

Київський гурт 100лиця разом з виконавицею Skylerr випустили спільний трек - “Вечорниці”.

За першу добу після релізу трек потрапив на 12 місце додатку Shazam, а також до топ-100 Apple Music в Україні.

Також в пісні згадуються відомі особи: Анджеліна Джолі, Віталій Кім, Олексій Арестович, Давид Арахамія та Володимир Зеленський.

На 14-й сходинці трендів музичних відео на Youtube в Україні опинилася пісня-кавер. “Інша любов” — українська версія пісні “Another love” Тома Оделла від Enleo, яка нещодавно завірусилася у ТікТоці. На ці платформі знято понад 18 000 відео під звук, а переглядів близько трьох мільйонів. Ба більше, британський співак оцінив адаптацію своєї пісні й дав дозвіл опублікувати сингл на платформах.

Enleo — псевдонім 20-річного Нікіти Леонтьева з Маріуполя.

У 17 років він переїхав до Києва навчатись. Музикою займався з дитинства і в 12 років став учасником першого музичного гурту.

Якось музикант запитав у своїх підписників, яку ще пісню вони хотіли б почути в його перекладі. Відповідь — “Another Love”.


«Коли я її слухав, вона пробивала мене на сльози та ностальгію, тож вирішив її перекласти. А після запису зрозумів, що хочу поширити українську версію та зняти на неї відео. На це я витратив фактично всі свої гроші. Під час зйомок кліпу ми записали шматочок, який потім залетів у ТікТоці. Я був у шоці, думав що буде 100-200 тисяч переглядів – це нормально для мого ТікТоку, але зараз там майже 3 мільйони. Такого я точно не очікував!»

Анна Трінчер з гуртом Mountain Breeze (MBreeze) випустили новий атмосферний кліп на пісню "Ти робив мені каву". Це ще один трек про кохання під час війни від виконавиці, який встиг припасти шанувальникам до душі.

Самі автори назвали цей трек "своєю дитиною, яка була створена та народжена від душі", пише Радіо MAXIMUM.

"Contra spem spero нашого часу або Кохання під час війни". Сьогодні ми всі розлучилися, але не через сварки чи нелюбов, а через війну. Для багатьох з нас єдина можливість зустрітися з коханим – це зануритися в сновидіння, – ділиться Анна Трінчер.

Ця пісня також опинилася на вкладці “ В тренді” серед музичних відео країни.

Також до топу увійшов новий кліп гурту “Танок на майдані Конго” - “Енергодар - це Україна”.

“Енергодар - тимчасово окуповане українське місто, що розташоване поруч із найбільшою в Європі Запорізькою АЕС. Місто-супутник, місто-робітник. Загарбники/росіяни/орки (непотрібне - викреслити) окупували Енергодар, вони вбивають, катують та тероризують населення, намагаючися залякати, зламати та усіляко запевнити всіх, що окупація - надовго.

Це - неправда. Бо Енергодар - це Україна.

Правда в тому, що Україна - єдина. Внаслідок війни частину нашої держави окуповано, але ми ніколи не змиримося з тим, що хвора російська імперія досі намагається повернути нас в радянські часи та вкрасти в нас частину території. Кожен дециметр нашої землі є невіддільною частиною України. Це - аксіома.

Окупанти нищать робітників ЗАЕС - вони вбили Андрія Гончарука, вони розстріляли Сергія Швеця. Весь цивілізований світ бачить, як росіяни поводяться на нашій землі. Цього вже не викреслити з історії світу. Ні-ко-ли”, - йдеться в описі кліпу, який вже переглянули понад 150 тисяч разів.

Культовий хіт білоруського рок-гурту Ляпіс Трубецькой під назвою «Воїни світла», який у 2014 році став неофіційним гімном Революції Гідності, тепер зазвучав українською мовою.

Відео цього тижня з'явилося на YouTube каналі колективу.

Міхалок виконав трек українською разом зі своїм сином Макаром, який народився у листопаді 2013 року.

Також у кліпі з'явилися молодші сини фронтмена – трирічний Федір та дворічний Мирон, а також їхня мама, українська та білоруська актриса Світлана Зеленковська.

"Усім воїнам світла і воїнам добра присвячується! У цей нелегкий для всіх нас час дуже важливо залишатися разом, залишатися сильними, справжніми воїнами! Саме тому ми вирішили порадувати наших друзів, наших братів та сестер піснею, яку ви вже дуже добре знаєте, ще з самого 2014 року. Але ми хочемо презентувати вам його улюбленими нами і, я впевнений, багатьма з вас мовами, а також у новій акустичній версії", - написав Сергій Міхалок у Фейсбуці.

Відомо, що переклад композиції з російської українською мовою зробив український поет, письменник та волонтер Сергій Жадан.

Черкаський гурт “Spiv Brativ” випустив пісню “ За все спитають”, яка присвячена ракетному обстрілу центра Вінниці, в якому загинули понад 20 людей.

Нагадаємо, 14 липня, окупанти завдали чергового ракетного удару. Серед їх цілей стала сусідня Вінниця. Ракета прилетіла біля Будинку офіцерів. ввечері в цій споруді мав відбутися концерт співачки Roxolana.

Гурт “Спів братів” випустив вже декілька пісень, присвячених війні, в більшості з них вони висміювали окупантів.

Вольницький гурт “Фіолет” випустив пісню, присвячену Одесі.

«З радістю ділюся з вами нашою новою піснею. Не знаю, чи цьогоріч випаде нагода прогулятися улюбленими місцинами в Одесі, обійнятися з давніми друзями, але я завжди вірю в краще. Вірю в нас, вірю в ЗСУ, вірю в Україну!» — написав лідер гурту Сергій Мартинюк.

Пісня має назву “На Чорному морі”.

«Стоїть місто, де живуть наші серця. І ми стоїмо з ним. Болить. Дуже болить. Але стоїмо. І віримо, що попереду нас чекають в рази кращі моменти у вже мирній Одесі», — йдеться в описі під відео.

Гурт PANCHYSHYN презентував новий трек з життєстверджувальною назвою «Я живу». Пісня була написала як відгук на війну, що сколихнула Україну та весь світ.

«Війна не надихає. Війна не може надихати. Цей біль і страх не викликає поетичних настрої. Проте якимось дивним чином війна змушує творити. Щось у грудях просто рветься назовні та вимагає бути сказаним! Так з’явилася остання пісня.» - говорить лідер гурту Остап Панчишин.


Створення україномовного контенту сьогодні питання не просто реалізації особистих амбіцій. Сьогодні, як ніколи, це питання виживання цілої нації та існування України як держави - так коментують музиканти свою роботу зараз.

«В такий складний час кожен з нас переживає біль, втрату та страх за майбутнє. І в той же час кожен з нас має в серці надію і віру, що все скінчиться якомога швидше. І я впевнений, що все більше і більше людей починають відчувати все сильніше і сильніше таке гарне почуття - любов до України. Я знаю це. Я бачу це в людях. Саме про це наша нова пісня» - говорить музикант.


Учасники колективу переконані, що всі ми, українці, маємо шукати в собі сили жити далі, робити свою справу якнайкраще, кожен на своєму місці.

Львівський музикант Паліндром (справжнє ім’я – Степан Бурбан) випустив новий кліп на пісню «Літній час». У відео використані кадри з фільму Ролана Сергієнка «Відкрий себе».


Кліп і пісня – рефлексія на тему українського минулого в срср, нульових та лють через повномасштабну війну, яку розв’язала рф.

Степан Бурбан згадує й тему комплексу меншовартості і вбивства «москаля в собі», говорячи про важливість припинення ностальгії за срср та спільним культурним простором з рф.

Бонусом сьогоднішньої підбірки стане відео з варшавського концерту гурту “Coldplay”, які виконали пісню “Океан Ельзи” - “Обійми”.

"Coldplay у Варшаві співає "Обійми" з хлопцем, якого зустріли на березі Вісли", - йдеться на сторінці гурту ОЕ на Facebook.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую