ye-logo.v1.2

«Ціна свободи. Артрезиденція з сучасного живопису»: музейники Хмельницького запрошують на виставку

Культура 1450
На картинах – рефлексії митців про події російсько-української війни
На картинах – рефлексії митців про події російсько-української війни. Фото: зі сторінки Хмельницького обласного художнього музею

Експозиція об'єднала 72 полотна чотирнадцяти художників із різних регіонів України.

На картинах – рефлексії митців про події російсько-української війни. Свої роботи художники створювали у Малієвецькому обласному історико-культурному музеї під час двотижневої артрезиденції.

Як розповідає директорка Хмельницького обласного художнього музею Ольга Долінська журналістам МТРК «Місто», в такому проєкті організатори вирішили об'єднати зусилля двох державних художніх установ – Хмельницького та Донецького обласних музеїв. Цей досвід для музейників Хмельниччини новий. Полотна у Маліївцях створювали художники з різних міст України, серед яких є митці з Маріуполя, Бахмута, Одеси та Криму.

Картини написані у різних техніках та жанрах, проте об'єднує їх одне – особистий досвід митців, отриманий під час російсько-української війни.

Переглянути виставку в Хмельницькому обласному художньому музеї можна до 16 вересня. Далі експозицію повезуть до Києва та Кам'янського.

Читайте також: «Івасик-Телесик»: у театрі Старицького покажуть класичну українську казку в новітній інтерпретації

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую