ye-logo.v1.2

Красу та велич Подільського краю презентують на світлинах фотомитців-краєзнавців

Культура 1520
Переглянути виставку можна до 10 жовтня в приміщенні Музею-студії фотомистецтва
Переглянути виставку можна до 10 жовтня в приміщенні Музею-студії фотомистецтва . Фото: автора

У Хмельницькому запрошують відвідати виставку фотохудожників Подільського географічного товариства.

У музеї-студії фотомистецтва, що в Хмельницькому, відкрили виставку під назвою «Подільське географічне товариство презентує». В експозиції представлено 28 світлин з різних куточків Подільського та Волинського краю від трьох фотомайстрів – Олександра Колосовського, Олександра Соленцова і Миколи Двужилова.

«Назва «Поділля» вперше з'явилася в моєму житті ще у дитинстві. Пам'ятаю це слово у вигляді прописних палаючих літер неонової реклами у вигнутих скляних візерунках. Так називався місцевий ресторан, що дзвенів келихами під приглушені акорди самодіяльних музик недалеко від моєї домівки. Можливо тому назва українського регіону пов'язалася у дитячій пам'яті разом із запахом смачного подільського борщу», - такими спогадами одного з фотохудожників супроводжувалося відкриття виставки.

В експозиції представлено 28 світлин з різних куточків Подільського та Волинського краю.

За словами директора Хмельницького музею-студії фотомистецтва Віталія Савіна, фотомитці, кожний з яких є також учасником спілки Подільського географічного товариства, не тільки показують велич Подільського краю на своїх знімках, а також виконують роботу в царині історії та краєзнавства. Тому і роблять такі виставки для того, щоб розповісти та показати безліч цікавих історичних та природних локацій регіону, які варто відвідати кожному.

«Саме завдяки цим світлинам, відвідувачі виставки зможуть обрати для себе напрямок для майбутніх подорожей областю. Адже останнім часом українці відкривають для себе повною мірою таке поняття як локальний туризм. А нашому краю є чим здивувати», - говорить Віталій Савін.

Переглянути виставку можна до 10 жовтня в приміщенні Музею-студії фотомистецтва за адресою: вулиця Проскурівська, 56. Музей працює щоденно з 9.00 до 18.00, окрім неділі та понеділка.

Читайте також: Уособлення сили роду під час війни: в Хмельницькому покажуть моновиставу «Проста українська скіфська баба»

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую