ye-logo.v1.2

Уособлення сили роду під час війни: в Хмельницькому покажуть моновиставу «Проста українська скіфська баба»

Культура 1302
Моновистава «Проста українська скіфська баба» була створена за романом письменниці Тамари Горіха Зерня «Доця»
Моновистава «Проста українська скіфська баба» була створена за романом письменниці Тамари Горіха Зерня «Доця». Фото: Миколаївського академічного художнього драмтеатру

Її показ відбудеться в рамках гастрольного туру творчого колективу Миколаївського академічного художнього драмтеатру.

У Хмельницькому драмтеатрі Старицького покажуть моновиставу «Проста українська скіфська баба». Це вистава від Миколаївського академічного художнього драматичного театру, прем'єра якої відбулася у жовтні минулого року. Тепер творчий колектив театру в рамках гастролей містами України презентує її хмельницькому глядачеві.

Моновистава «Проста українська скіфська баба» була створена за романом письменниці Тамари Горіха Зерня «Доця». Твір присвячений подіям весни та літа 2014 року, коли почалася російська агресія проти України.

Виконавиця і автор інсценізації – актриса Марина Васильєва – сама родом з Луганщині. У інтерв'ю «Суспільному» під час прем'єри в жовтні минулого року розповіла, що представлена нею історія – про звичайну жінку, яка, насправді, дуже проста та тендітна.

Виконавиця і автор інсценізації моновистави – артистка Миколаївського драмтеатру Марина Васильєва. Фото: Миколаївського академічного художнього драмтеатру

«Але ця звичайна жінка під час війни перетворилася на скіфську бабу, на уособлення сили роду, на уособлення духовної міці. Вона стала чаклункою, ворожкою, провидицею і все це заради того, щоб був мир, щоб була перемога і щоб залишилися поряд ті, кого вона любить", — розповіла Марина Васильєва.

Переглянути моновиставу «Проста українська скіфська баба» у Хмельницькому можна буде у суботу, 16 вересня, на малій сцені обласного муздрамтеатру Старицького, початок о 18.00. Квитки можна придбати у касі театру, їх ціна становить від 120 до 250 гривень.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую