ye-logo.v1.2

Чорний гумор як ліки: у Хмельницькому покажуть виставу для дорослих в ляльковому театрі

Культура 2311
«Той, хто відкриває двері» - вистава для дорослого глядача у Хмельницькому театрі ляльок  «Дивень»
«Той, хто відкриває двері» - вистава для дорослого глядача у Хмельницькому театрі ляльок «Дивень» . Фото: автора

Сьогодні, 17 вересня, відбудеться прем'єра комедії абсурду під назвою «Той, хто відкриває двері».

Хмельницький академічний обласний театр ляльок «Дивень» віднині пропонує вистави не тільки для малечі, але й для дорослого глядача. Сьогодні, 17 вересня, відбудеться прем'єрний показ вистави «Той, хто відкриває двері». Чорна комедія абсурду для дорослих поставлена за п'єсою української сучасної драматургині Неди Нежданої. Основні теми для роздумів – цінність власного життя для кожного з нас.

Твір неодноразово ставився на українських театральних сценах, а також за кордоном. Проте за словами головного режисера театру ляльок «Дивень» Юрія Чайки, саме на сцені театру ляльок ця драма ставиться вперше. Роботу над її постановкою творчий колектив театру розпочав в середині липня цього року.

«Зараз в театрі нашому є гарна тенденція – для постановок ми беремо матеріали сучасних українських драматургів. Такі твори не так часто ставляться саме в стінах театру ляльок. А ми робимо вистави як для дітей, так і для дорослого глядача. Це наша спроба перевести українську сучасну драматургію на мову театру ляльок. Це про оживлення предметів, робота з формою та фактурою», - розповідає режисер театру ляльок Юрій Чайка.

Режисера вистави Юрія Чайку глядач зустрів перед входом до зали в образі патологоанатома

Вчора відбувся закритий передпоказ вистави для колег по театральній сцені. В камерному залі театру ляльок відтворена атмосфера моргу: на вході до глядацької зали вас зустрічає патологоанатом, в самому приміщенні – прохолодно та майже темно. В такій атмосфері режисер пропонує глядачу разом поговорити про життя.

«Мене ця п'єса зачепила тим, що у ній підіймається багато тем про життя. Найголовніше, це про людський біль, коли ми починаємо цінувати власне життя тільки тоді, коли дивимося в очі смерті, - розповідає Юрій Чайка. - Ми розуміємо, що у нас зараз важкі часи й сприймати та дивитися на складні теми людям важко, проте якраз чорний гумор, який присутній в цій п'єсі в поєднанні з абсурдом, допомагає людям «розрядитися».

Актори у виставі пропонують глядачу разом поговорити про цінність власного життя

На прем'єру сьогодні квитків вам знайти не вдасться, вони були розкуплені заздалегідь, тому що на виставу обмежена кількість місць – їх всього 35. Проте 24 вересня буде другий показ, на який, за словами режисера вистави, ще можна знайти вільні місця.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую