ye-logo.v1.2

На книжковому фестивалі KyivBookFest зібрали понад 800 тисяч гривень на друк статутів та посібників для ЗСУ

Культура 654
Фестиваль зібрав тисячі учасників
Фестиваль зібрав тисячі учасників. Фото: Алекса Заклецького

Фестиваль відбувся у столиці на початку вересня.

У Києві відбувся книжковий фестиваль KyivBookFest. У масштабній книжковій події року взяли участь понад 25 тисяч людей. Протягом трьох днів на фестивалі тривали різноманітні заходи, до уваги читачів було представлено чимало новинок.

Для читачів, без яких існування видавців не має сенсу, відновили загублену за роки пандемії та повномасштабного вторгнення російських загарбників в Україну традицію живого спілкування з колективами видавництв та українськими авторами.

На фото: Читачі із задоволенням спілкувалися з авторами. Фото: Валентина Кузана.

Долучилися до заходу такі відомі видавництва як «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА», «АБУК», «ArtHuss», «Білка», «Віват», «Видавництво Старого Лева», «Зелений Пес», «Колесо Життя», «Наш Формат», «Ранок», «Саміт-Книга», «Фабула», «Фоліо» та інші.

У межах фестивалю розмістили 9 локацій, на кожній з яких одночасно відбувалися лекції, дискусії й майстер-класи. Всього у програмі було 160 подій, кожну з яких можна було відвідати, зробивши донат. Всього під час фестивалю вдалося зібрати 810 034 гривень на друк статутів та посібників для ЗСУ. А загалом різні події відвідали понад пів тисячі людей.

На фото: Букфест – масштабна книжкова подія року. Фото: Валерії Лопушинської.

До речі, найбільший благодійний внесок у 7 000 гривень зробила відвідувачка аукціону під час виступу гурту «Фіолет» – вона отримала книжку Андрія Кокотюхи «Довга комендантська година» з автографом Кирила Буданова.

Державна підтримка книговидання у час війни, культурна деокупація, дистрибуція, перспективи бібліотек, роль інституцій у формуванні книжкового ринку – це лише невеличка частина тематичного спектру, який охоплював професійну складову KyivBookFest.

На фото: Професійна частина фестивалю зібрала усіх дотичних до книжкової сфери представників. Фото: Івана Даніва.

Для молодих авторів і видавців ініціатор проведення фестивалю – директор видавництва «Наш Формат» Владислав Кириченко – організував окрему зустріч, щоб порадити, як запустити видавництво під час російського вторгнення, як розширити аудиторію й підняти продажі.

Звісно ж, були й презентації книжок. Особливо багато людей прийшло на зустрічі з Максом Кідруком, Юрієм Гудименком, Данилом Яневським, Володимиром В'ятровичем, Сергієм Руденком, братами Капрановими, Марією Матіос та Василем Шклярем. Спільна презентація Віктора Морозова та Івана Малковича теж була багатолюдною.

На фото: Миттєвості книжкового фестивалю. Фото: з сайту kbf.org.ua

«Багато людей, я просто вражений. Фестиваль, який щойно зродився, ще нам здавалося, що й розголос був замалий, ми не зчиняли бучі, але люди є, купа людей, це прекрасно», – поділився емоціями поет і видавець Іван Малкович.

До речі, щодня закривали програму фестивалю виступи Олександра Положинського й гуртів «Фіолет» та «OT VINTA».

Читайте також: День міста: що запланували у Хмельницькому.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую