ye-logo.v1.2

На Хмельниччині з'явився «Мурал Єдності»: експозицію розміром у 30 метрів створили за десять днів

Культура 1490
Протягом десяти днів дві мисткині та віньковецькі дітлахи працювали над масштабною експозицією розміром 30 на 4 метри
Протягом десяти днів дві мисткині та віньковецькі дітлахи працювали над масштабною експозицією розміром 30 на 4 метри. Фото: з фейсбуку БФ "Рокада" Хмельницький

Арт-об'єкт прикрашає будівлю Центру соцпослуг у Віньківцях та символізує шлях адаптації переселенців на новому місці.

У Віньківціях з'явився «Мурал Єдності»: вчора, 3 листопада, відбулося його офіційне відкриття. Протягом десяти днів дві мисткині та віньковецькі дітлахи працювали над масштабною експозицією розміром 30 на 4 метри. Мурал символізує прийняття внутрішньо переміщених осіб громадами, у яких вони зараз живуть.

Створення цього арт-об'єкту ініціював благодійний фонд «Рокада», який є виконавчим партнером Управління Верховного комісара ООН у справах біженців в Україні. Як розповідають представники фонду у Хмельницькому, роботі над створенням «Муралу Єдності» передували місяці стажування мисткинь Катерини Рудакової та Дарії Прохорчук у міжнародній художній школі у столиці Болгарії - в Софії. Таке навчання стало можливим завдяки підтримці UNHCR Ukraine.

Мурал символізує прийняття внутрішньо переміщених осіб громадами, у яких ті зараз живуть. Фото: з фейсбуку БО "Рокада" Хмельницький

«Символізм обраної тематики підкріплений сьогоденною реальністю, яка вимагає від вимушених переселенців будувати життя заново у нових для них місцях. Наш Фонд же працює над тим, щоб ця інтеграція була максимально м'якою та комфортною, як для внутрішньо переміщених осіб, так і для приймаючих громад», - зазначено у дописі благодійного фонду «Рокада» Хмельницький у фейсбуці.

Масштабна соціальна експозиція відтепер прикрашає будівлю «Центру надання соціальних послуг» у Віньківцях, а ті, хто долучався до створення муралу, запрошують всіх охочих надихнутися його творчою атмосферою єдності.

Читайте також: У Старокостянтинові з'явився символічний мурал на військову тематику

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую