ye-logo.v1.2

У Старокостянтинові з'явився символічний мурал на військову тематику

Культура 3465
Мурал створили дві місцеві художниці
Мурал створили дві місцеві художниці. Фото: Мистецька школа "Художня школа" Старокостянтинова

Над артоб'єктом художниці працювали з вересня.

Міські простори Старокостянтинова поповнились об'єктом вуличного мистецтва воєнних часів. Художниці намалювали символічний мурал із зображенням військового літака, що летить над домівкою в небі, осяяним сонцем.

Створенням вуличного артоб 'єкта займались викладачки місцевої мистецької школи «Художня школа». Роботу виконували Наталія Петрук і Галина Мельничук. Як розповіла сайту «Є ye.ua» Наталія Петрук, ця композиція сповнена символічними сенсами:

«Небо – це про відчуття свободи, незалежність й безмежність. Літак є символом захисту, а сонце – невпинної енергії та тепла. Поруч лелеки. Це говорить про рідну домівку, куди завжди хочеться повертатися. Водночас кожен може вкладати своє значення в зображене».

Над стінописом художниці працювали з вересня, каже Наталія. Малювали щоп'ятниці, здебільшого перед роботою, коли були вільні кілька годин. За 5-6 таких сеансів вдалося завершити. Малювали мурал спеціальними гумовими фарбами. Завдяки їм погодні умови ніяк не впливатимуть на якість намальованого.

Варто зазначити, що для Наталії Петрук це вже не перший досвід у створенні муралів. Раніше з-під її кисті з'явилися мурали-портрети Петра Франка і Леоніда Бикова.

Читайте також: Найбільший у світі мурал з самчиківським розписом з'явиться в Люксембурзі

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую