ye-logo.v1.2

«Як стати Богом і не заплакати»

Культура 3841

Любко Дереш привезе до Хмельницького свій останній роман "Голова Якова"

Любко Дереш привезе свій новий роман “Голова Якова”, або “«Як стати Богом і не заплакати” в Хмельницький. Його презентація відбудеться в моно-театрі “Кут” 25 червня о 18 годині. Письменник працював над текстом п'ять років. 
Сюжет книжки. Геніальний композитор Яків отримує від свого брата, політтехнолога, незвичну пропозицію — створити симфонію до відкриття Євро-2012. Темні отці, які стоять за цим замовленням, впевнені, що лише йому під силу створити музику, що буде прологом до Апокаліпсиса. Рідна домівка стає для Якова в`язницею. Хоч поруч з ним і живуть два брати, чотири музи і один злий геній, жодна нота не звучить в його серці...
Любко Дереш: “Герої роману - люди, яким від 20 до 30 років. Головний герой твору стоїть на позиції так званого "Чорного Сонця "- існує тільки заради себе. Протилежна сторона - коли людина існує заради всесвіту . Свій твір я б назвав картою поневірянь. Їх проходить людина, коли немає авторитетів, немає прикладів, на які можна орієнтуватися. Адже у вік сучасного мистецтва все сакральні тексти вже розібрані на цитати, все давно вивчено і освоєно. Постмодернізм творили наші батьки, ми лише отримуємо його результат”.
Люди, які читали роман розділились на два табори: ті кому подобається текст, і ті кому — не подобається. Останніх більше.
Лілія Шутяк(прес-секретар Міжнародного поетичного фестивалю MERIDIAN CZERNOWITZ): “І ось вчора (6 травня, презентація роману в Чернівцях — авт.) я потрапляю на літературний вечір Любка Дереша, де він презентує свій новий роман «Голова Якова». Сидячи у зручному м’якому кріслі та попиваючи сік, перше, що я усвідомлюю, це… нудота! Так-так, у традиційному сартрівському розумінні! Мене дивує рівень запитань публіки на кшталт «ваш улюблений письменник» чи «як ви почали писати» (бо яке питання може бути попсовішим??? О, я знаю: «як вам вдалося видати першу книжку?»). Але справжній шок у мене стався від відповідей Дереша… Склалося враження, що автор так і залишився 17-літній хлопчиком з підлітковим світоглядом, незважаючи на всі його спроби продемонструвати свою дорослість.

Рецензія читачки Tata72278 на livelib.ru: "Прочитала сие творение сразу же после "Культ" того же автора. Думала Дереш подрос, набрался жизненного опыта (пять лет книгу писал),трейлер на YouTube запустил,что ж, наверное стоит книга внимания. Мда... Недолуга писанина!!! Идея хорошая - написание музыки к апокалипсису плюс намешал ЕВРО 2012 в Украине, майя, религию, восточную мистику, йогу, отношения между мужчиной и женщиной, коронное - разные цитаты из песен (обязательно на английском языке) и еще много чего. Но, как в итоге Любко воплотил это в тексте - просто ужас!!! Провал полный. Смысл нечего искать, для кого и для чего написано - тоже, наверное исключительно для себя. Еще хуже, чем "Культ", увы. Автору кто-то когда-то сказал, что он гений и он, бедолага, поверил..."

Довідка. Любко Дереш народився 3 липня 1984 у місті Пустомити, Львівської області. Навчався у середній школі №2 м. Пустомити, потім закінчив Львівський фізико-математичний ліцей та економічний факультет Львівського університету (спеціальність «Облік і аудит»). Перша публікація — роман «Культ» у часописі «Четвер» (2002) (у 18 років). Потім вийшли романи «Поклоніння ящірці» (2002; написаний раніше, ніж «Культ», але вийшов після нього), «Архе» (2005), «Намір!» (2006), «Трохи пітьми» (2007). Його твори перекладені кількома європейськими мовами 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую