ye-logo.v1.2

На замітку бажаючому поїхати на Євромайдан у Київ

Євромайдан 4854

Близько півтисячі хмельничан наразі страйкують у столиці України.

Кожний хмельничанин має змогу поїхати на Євромайдан до Києва, аби підтримати майданівців. Немає грошей? Не біда, головне мати бажання.

«Зараз найголовніше — це продовжувати відправляти людей на Київ. Потрібно постійно підтримувати страйкарів. Але не бійтеся, що якщо вас привезли на майдан Незалежності, то там і полишили. Система налагоджена. Вас зустрінуть, запишуть, забезпечать і харчуванням, і проживанням. Далі вам скажуть, що робити. Страйкарі працюють вахтово — група відпрацювала і її замінюють, а попередні відпочивають. Повернутися у Хмельницький також не проблема, транспорт, який повертається, забирає частину людей, аби ті змогли відпочити вдома», - розповідає координатор Штабу національного спротиву Олесь Вітряний.

Аби поїхати у Київ, найкраще підійти на майдан Незалежності у Хмельницькому після 9-ї години, але не пізніше 17-ї години.

«Графіків відправки на Київ немає. Аби відправити автомобіль для цього потрібні люди — семеро-восьмеро. І звісно, що потрібні гроші та сам автомобіль. Якщо людина планує поїхати у Київ, ми записуємо її та беремо телефон. Якщо ж людина ось уже зараз хоче поїхати, ми кажемо, щоб приїжджали сюди та чекали. Є гроші, є група, є автомобіль — одразу сіли та поїхали», - розповідає Олесь Вітряний.

Наразі у Києві перебуває близько півтисячі хмельничан та жителів області.

«Близько півтисячі людей від Хмельницького знаходяться у Києві. Більше того хмельничан відзначають і дають самі відповідальні завдання. Ми намагаємося змінювати людей — одних привезли, інших забрали, тому запал у страйкарів не зникає», - пояснює координатор Штабу національного спротиву.

У розпоряджені страйкарів є Будинок профспілок, Київська міська державна адміністрація та Палац Жовтневий.

«З собою потрібно мати теплі взуття та шкарпетки, а також змінні шкарпетки, плащ-дощовик, адже погода може змінитися. Одягатися краще у тонкий одяг, але, щоб було декілька шарів. Далі потрібно мати шапку, рукавички, капюшон, рюкзак та обов'язково посвідчення особи — паспорт. Адже може виникнути непорозуміння із міліцією. Вони мають право затримати вас для з'ясування вашої особи, а так ви покажете паспорт і ніяких питань не буде. Ну і звісно засоби гігієни. Не завадить ще й аптечка», - додає Олесь Вітряний.

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую